Почетна » Произвођачи млека прво су се прекрстили па онда просули количине које су донели у шабачку канализацију

Произвођачи млека прво су се прекрстили па онда просули количине које су донели у шабачку канализацију

од Жиг Инфо
0 коментар

Произвођачи млека из Шапца просули су га у главној шабачкој улици као знак протеста због мале откупне цене. Њима су се придружили и млекари из Ваљева, Коцељеве, Лознице, Богатића и Срема. Протест је подржао и Златно Кокановић из Удружења „Не дамо Јадар“ и житељи Горњих Недељца, који су присутвовали скупу.

Председник Управог одбора Удружења произвођача млека Мачванскг округа Горан Васић позвао је млекаре да се прекрсте пре него што крену са просипањем млека у канализацију, у главној градској улици у Шапцу, јер је то грех, али је истакао да је грех и оно што држава ради са њима.

„Више је од годну дана од како су кренули проблеми са растом цена сточне хране и ми смо упозоравали државу и Министарство пољопривреде да се нешто предузме у заштити произвођача млека, јер смо најугороженија популација, када је у питању сточарство. Млекаре тврде како оне не могу да поскупљу цену млека у трговинским ланцима све до избора. Ми не можемо да чекамо изборе, наше краве сваки дан троше велике количине хране и праве нам губитке. Ко год да добије изборе, имаће пробелем, јер неће имати краве, неће имати ни млека“, рекао је Васић за Данас.

Горан Васић, председник УО Удружења произвођача млека Мачванског округа

Он је истако да ово није политички скуп, али јесте протест против аграрне политике коју је водила ова власт.

„Пре свега мислимо на министра Недимовића који ни једно једино обећање до сада није испунио. Имали смо и директне разговоре са њим, међутим све што смо предлагали испред Удружења, ништа није уважено“, обајасно је Васић.

Са скупа је упућен позив млекарима, да уколико држава не буде реаговала на њихове захтеве, да се повећа цена млека за 30 динара по литру и интервенише пласманом кукуруза из робних резерви, 3. априла, на дан избора, изађу у протестну вожњу широм Србије.

К. В.    Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар

two × two =