Почетна » ПРОТЕСТ НА ДОДЕЛИ НАГРАДА Писац се оградио од присуства Томислава Николића

ПРОТЕСТ НА ДОДЕЛИ НАГРАДА Писац се оградио од присуства Томислава Николића

од admin
0 коментар

Овогодишњи добитник награде за Најбољу књигу у мрежи јавних библиотека у Србији Филип Давид примио је у Народној библиотеци то признање, али се и оградио од присуства председника Србије Томислава Николића рекавши да никада није подржавао његову политику.

„Морам да се оградим од присуства Томислава Николића. Поштујући институцију председника, ја од 90-их не подржавам његову политику“, рекао је Давид у обраћању присутнима на централној манифестацији прославе Дана Народне библиотеке и Националног дана књиге.

На тај потез реаговао је министар културе Иван Тасовац, који је рекао да је непримерено на таквом месту мешати политику и културу, јер је култура једино поље у коме политика не треба да постоји.

– Култура не бира стране и да припада свима и да зато треба пажљиво бирати речи које се изговарају у Народној библиотеци Србије – рекао је Тасовац.

Награду Филипу Давиду је уручио управник Народне библиотеке Србије Ласло Блашковић, док је директорки Библиотеке града Београда Јасмини Нинков награду за допринос у библиотекарству „Јанко Шафарик“ уручио Николић.

Народна библиотека Србије јуче је прославила дан те установе и Национлни дан књиге, 28. фебруар.

Бета/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар

19 − eighteen =