Почетна » ПРОТЕСТИ ПРОСВЕТАРА У ПЕТАК: Крећу у штрајк од понедељка

ПРОТЕСТИ ПРОСВЕТАРА У ПЕТАК: Крећу у штрајк од понедељка

од admin
0 коментар

Сва четири репрезентативна синдиката просветних радника протестоваће у у петак 31. августа тражећи од Владе Србије да просветни радници са седмим степеном образовања буду пребачени у девету платну групу, изјавила је јутрос агенцији Бета председница Уније синдиката просветних радника Србије Јасна Јанковић.

Она је казала да ће штрајк почети у петак у 12.00 испред Министарства просвете, науке и технолошког развоја, да ће затим прошетати до Владе Србије и да ће затим отићи до Министарства за државну управу и локалну самоуправу.

Јанковић је казала да је тај штрајк увод у серију штрајкова у септембру, те да ће просветари штрајковати скраћењем часова на 30 минута првог дана школе, 3. септембра, затим 11, 19. и 27. септембра.

Упитана колико би школа могло да се прикључи штрајку, Јанковић је рекла да само Унија има своје чланове у 736 школа, те да се очекује да број буде већи.

Представници сва четири синдиката незадовољни су тиме што су према систему платних разреда смештени у осму платну групу, док су остала занимања са истим степеном образовања смештена макар у девету радну групу.

Курир.рс/Бета

Можда ти се свиди

Оставите коментар