Почетна » ПРВИ ПРОБЛЕМИ ЗА ТУРИСТЕ Срби морали да позајме кеш да сипају гориво

ПРВИ ПРОБЛЕМИ ЗА ТУРИСТЕ Срби морали да позајме кеш да сипају гориво

од admin
0 коментар

Српски туристи су првог дана од затварања банака у Грчкој имали потпуно различита искуства. Од тога да нису приметили да се ишта променило до проблема са плаћањем картицом и подизањем готовине са банкомата.

Породица Гарић летовала је у Ханиотију, а јуче је кренула пут Србије. Али, требало је напунити резервоар.

– На ивици сам нерава. Муж је покушао да наточи бензин, али када је питао за картицу, рекли су му да је апарат тренутно у квару. У близини је био банкомат, али се испоставило да не ради или да на њему нема новца. То нас је изненадило јер нисмо приметили да се нешто дешава. Срећа, у вили до нас су одсели наши пријатељи, па су нам позајмили 200 евра како бисмо кренули назад у Србију – испричали су јуче за „Блиц“ Гарићи.

Само педесетак километара даље, на Ситонији, другом прсту Халкидикија, ситуација потпуно другачија. Породица Ђокић није приметила ништа чудно. Цене су исте као и претходне године, а нико их није упозорио да банке не раде.

– Заиста нисмо приметили ништа чудно. Засад све нормално функционише и уживамо у летовању – каже М. Ђокић.

Репортер наше компаније тренутно борави на острву Миконос у Грчкој, одакле јавља да је домаће становништво напето због новонастале ситуације, али да туристи немају никаквих проблема.

– Туристи на својим картицама немају ограничења. Могу да плаћају картицама на сваком месту, а Грци само у кешу. Банке су затворене, а испред банкомата од јутра су константно велики редови. Људи су нервозни и напети, за разлику од угоститеља који се труде да кризу држе даље од очију туриста – каже наш колега Љубомир Тозев.

З. Лазаревић, И. Милићевић  Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар

3 × three =