Почетна » РАДНО ВРЕМЕ ЗА ВАСКРС

РАДНО ВРЕМЕ ЗА ВАСКРС

од Други Пишу
0 коментар

Пијаце које послују у саставу Јавног комуналног предузећа „Београдске пијаце“, у петак, суботу и понедељак, 14, 15. и 17. априла, радиће уобичајено. Радно време пијаца од 6 до 19 часова.

На Васкрс, 16. априла, неће радити зелене пијаце, осим пијаца: „Земун“, „Баново брдо“, „Беле воде“ и „Душановац“, које ће радити скраћено, од 6 до 14 часова.

Што се тиче пијаце „ОТЦ“ – Нови Београд, у петак и суботу, 14. и 15. априла, радиће  уобичајено, од 8 до 16 часова, док ће на Ускрс, 16. априла, у понедељак, 17. априла, пијаца бити затворена.

Према одредбама Одлуке о радном времену занатства и трговине на територији града Београда, привредни субјекти који обављају ове делатности радиће према измењеном распореду за васкршње и првомајске празнике, саопштено је из Секретаријата за привреду.

Како се наводи, 14. априла, на Велики петак, дежурни продајни објекти неспецијализованих трговинских формата, претежно прехрамбеног асортимана (хипермаркети, супермаркети, суперете, мини-маркети и др.) морају да раде најмање од 9 до 12 сати.

У суботу, 15. априла, дежурни продајни објекти морају да раде најмање од 9 до 12 сати, док у недељу, на Васкрс, дежурни продајни објекти могу бити затворени.

Други дан Васкрса, у понедељак, 17. априла, дежурни продајни објекти морају да раде најмање од 9 до 12 сати.

У дане васкршњих и првомајских празника, неспецијализовани трговински формати у којима се обавља трговина на мало, претежно непрехрамбеног асортимана, као и посебни трговински формати могу бити затворени.

Бензинске станице у време наведених празника раде 24 сата на државним путевима I и II реда и општинским путевима на територији града Београда, а остале бензинске станице у граду најмање од 6 до 20 сати.

Дежурни продајни објекти који у време државних и других празника обављају делатност дужни су да распоред, почетак и завршетак радног времена истакну на видном месту објекта, најмање три дана пре дана државног и другог празника. Сви трговински и занатски објекти у дане васкршњих и првомајских празника могу бити отворени и могу радити дуже од радног времена које је наведено у саопштењу.

Фото Н. Скендерија

Новости онлине

Можда ти се свиди

Оставите коментар