Почетна » РАДОСТ ВОЗАЧА ТРАЈАЛА КРАТКО! НОВИ ШОК ЗБОГ ЦЕНА ГОРИВА! Ево зашто се спрема нови удар на новчанике на пумпама!

РАДОСТ ВОЗАЧА ТРАЈАЛА КРАТКО! НОВИ ШОК ЗБОГ ЦЕНА ГОРИВА! Ево зашто се спрема нови удар на новчанике на пумпама!

од admin
0 коментар

Возачи у Србији нису стигли поштено ни да се обрадују због најављеног појефтињења горива на пумпама за пет динара по литру, а већ је стигла шок вест да ће оно опет да поскупи.

На томе сада можемо да „захвалимо“ Саудијској Арабији, која је најавила да ће због смањења тражње од следећег месеца смањити производњу сирове нафте за пола милиона барела дневно, што је цене сирове нефте на светским беразама погурало до два процента. Потез Саудијске Арабије је схваћен као знак да би ОПЕК могао на следећем састанку у децембру да најави усаглашени рез у производњи како би одржао цене сирове нафте.

Срђан Кнежевић, власник „Кнез петрола“, истиче да поскупљење сирове нафте на светским берзама возачи у Србији неће осетити ове недеље, али би већ следеће, када почну да пристижу нове количине горива, гориво могло да буде скупље.
– Прошле недеље и бензин и евродизел су појефтинили за око 1,5 динара по литру. Цена евродизела је око 168,90 динара, бензина 154,90, а ТНГ је између 84,90 и 85,90 динара. Ове недеље очекујемо благи пад, до динар по литру, зато што је у продаји гориво које је стигло по старим ценама. Тај скок на берзи ће се сигурно одразити и на нас са новим контингентом набавке, можда већ следеће недеље, када би могло да дође до поскупљења од три динара по литру, чему доприноси и скупљи транспорт због ниског водостаја Дунава – каже Кнежевић.

Курир.рс/Славица Томчић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

3 × four =