Почетна » „Раша тудеј“ на српском ускоро почиње са радом

„Раша тудеј“ на српском ускоро почиње са радом

од Други Пишу
0 коментар

Руска државна телевизија „Раша тудеј“ на српском језику ускоро ће почети рад, а главна уредница биће Јелена Милинчић, ћерка уреднице Спутњика Љубице Милинчић, објавио је Спутњик.

Руски портал је ову информацију објавио у одговору на јавно гостовање бившег министра одбране Драгана Шутановца, у ком је поменуо Јелену Милинчић.

„Ево, и да упознамо Шутановца да Јелена Милинчић, ћерка Љубинке Милинчић, више није ни у Паризу, нити се тамо школовала (како је наводио у медијским наступима) већ је у Београду и да је главни уредник Раша тудеја који ће ускоро почети да ради на српском језику“, објавио је Спутњик.

У Бриселу су оценили да су та два медија важни инструменти у „подстицању и подршци руске агресије” против Украјине и да представљају „значајну и директну претњу јавном реду и безбедности ЕУ”.

Вест да ће руска ТВ станица отворити представништво у Србији прва је објавила Нова.рс у јулу.

Портпарол ЕУ Петер Стано је, на питање Н1 да прокоментарише те најаве, тада подсетио да је ЕУ увела ограничења за тај медиј у оквиру санкција Русији, као и да се од Србије, као земље кандидата, очекује да се простепено усклађује са спољном и безбедносном политиком ЕУ и њеним одлукама.

„‘Раша тудеј’ је део инструменатаријума пропаганде и дезинформација Русије с којом Кремљ допуњује своју илегалну агресију против Украјине и убијања Украјинаца“, навео је Стано у одговору Н1.

Спутњик/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар