Почетна » РАСКОЛ СНС У ЗУЦУ!

РАСКОЛ СНС У ЗУЦУ!

од admin
0 коментар

Месна заједница Зуце ових месеци, поред свих осталих, има и један нетипичан проблем. Наиме, у Зуцама влада СНС, али месни oдбор СНС је последњих дана у расулу и поделио се на две струје.

Проблеме које имају, једни не решавају изгледа уопште а други имају идеје и иницијативе али им не дају то ови први. И све тако у круг. Међусобне оптужбе између данашњег и прошлог сазива МЗ не јењавају. Чак су у оптицају неке кривичне пријаве.

 

Тим поводом редакцију Жиг Инфо је посетио бивши председник МЗ Зуце Здравко Ђорђевић Манце и предочио нам доста документације a нарочито у вези препродаје гробних места које је Жиг Инфо добио на увид али не би желели да детаље изнесемо у јавност како не би утицали на ток истраге  и о томе неки други пут као и o (не)изградње капеле. Наиме, претходни сазив МЗ Зуце, а сад Иницијативна група грађана, обезбедила је плац и сва потребна средства од донатора, за реализацију изградње сеоске капеле, са салом за издавање. Комплетан пројекат је урађен, донатори су нађени, и Зуце и пореске обвезнике то не би ништа коштало.

„Међутим, наишли смо на проблем и неразумевање садашњег сазива МЗ и њеног председника Саше Нешића, као и општине Вождовац, на челу са председником Александром Савићем.  Питамо се, да ли је то проблем или некаква врста криминала? Можемо да закључимо, да су показали да не раде у корист и интерес свих мештана нашег села, већ у сопствену корист и лични интерес.“ – каже за Жиг Инфо Здравко Ђорђевић Манце, један од главних носилаца победе  СНС на челу са Миланом Рајковићем  на прошлим локалним изборима.

Стоје неке тешке оптужбе и документи па чак и против данашњег министра унутрашњих послова др Небојше Стефановића а тадашњег председника градског одбора СНС, као и садашњег председника општине Вождовац Александра Савића. Но, морамо дати време истражним и судским органима да ово, у „страначкој кући“ реше.

У медијима, поготово уназад пар месеци, можемо чути како се неки одбори неких странака на локалном нивоу придружују СНС-у али зато тешко, исти ти медији долазе до информација о расколима у самом СНС-у. Тињајуће страсти у зучанском одбору су се изгледа тек почеле распламсавати. Једна струја која се држи око Милана Рајковића и Здравка Ђорђевића. Рајковић је човек за којег иначе важи да је онај за којим народ иде и да, у којој год партији да буде, народ ће увек гласати за њега и он је личност од утицаја не само у Зуцу већ и у Јајинцима, Белом Потоку, целом подавалском потезу а са друге стране је струја око данашњег председника општине Вождовац Александра Савића који, наводно, нема толики утицај у странци али је у добрим односима са др Небојшом Стефановићем.

„Некима, очигледно, одговара да будемо разједињени, јер када наша странка јединствено стане иза нечега, онда нема тога ко би могао да нас заустави. Мислим да би ситуација требало да се смири и да се преиспитају Нешковић, Марковић и слични на челу са господином А. Савићем,председником опшине Вождовац и да истражни органи одраде свој посао како треба.“ – додаје на крају З. Ђ. Манце

Од наших извора сазнајемо за господина Савића да је доста афера везано, нерегуларнa сменa челника МЗ Зуце Здравка Ђорђевића, запошљавање пријатеља и рођака попут постављања његове куме за директора ОШ „Данило Киш“, његовог брата у Агенцији за приватизацију, рекетирање грађана који имају бесправно саграђене објекте који су иначе у процесу легализације прети рушењем али зато успут оцу градског одборника Немање Мањка у Земљорадничкој улици дозвољава да тотално бесправно гради и још пуно тога.

Господина Савића смо звали на мобилни телефон да би му поставили нека питања али се није јавио. Жиг Инфо ће се још бавити овим проблемом на Вождовцу.

Д.Ј.П.

 

 

 

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

1 × three =