Почетна » Амбасадор: Немам информацију да се Ђоковићу неће дозволити да уђе у Црну Гору

Амбасадор: Немам информацију да се Ђоковићу неће дозволити да уђе у Црну Гору

од admin
0 коментар

 

„Такође сам чуо од господина Димитрија Рашовића, председника Тениског савеза, да њега нико није контактирао на ту тему. Мислим да је он био прва адреса да се на ту тему разговара. Нормално да се у контексту свих ових мера нађе најбоља форма“, рекао је Милошевић током гостовања на ТВ Прва истичући да на ту тему није разговарао и додао да је имао кратак разговор са стрицем Новака Ђоковића.

Како је Милошевић навео, долазак Ђоковића је добра промоција за Црну Гору и црногорски туризам и подсетио да се славни тенисер венчао на Светом Стефану и води порекло из Црне Горе.

Милошевић је рекао да држава Црна Гора нема намеру да отима верске објекте већ да жели да се дефинише њихов статус.

На питање шта значи стварање те националне цркве у Црној Гори рекао је да је њихов циљ да дође до помирења.

„Жеља је била да у црквама и Срби и Црногорци сви заједно могу да користе те објекте. Све то што се дешава и начин на који се користе ти објекти, на жалост, створен је један јаз који треба да се направи једно помирење …“, навео је.

Навео је да држава Црна Гора нема намеру да узме ниједан објекат, нити да отима те верске објекте, већ да дефинише статус тих објеката.

Он је рекао да грађани Србије могу слободно да дођу у Црну Гору јер сигурно неће имати никакве проблеме ако то учине.

Амбасадор је казао и да се у Србији води негативна кампања против Црне Горе већ шест месеци, као и против председника Мила Ђукановића, „који је представљен као усташа“.

Навео је да Црна Гора жели да унапреди и економске односе са Србијом и да нико није затворио границе што се тиче промета робе и економије.

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар