Почетна » Нема више ријалитија у Србији пре 23 сата

Нема више ријалитија у Србији пре 23 сата

од admin
0 коментар

 

Цвејић је објаснио да је Савет РЕМ на данашњој седници, на његов и предлог чланица Јудите Поповић и Вишње Аранђеловић, покренуо израду правилника о емитовању ријалитија ‘присилног окрузења’.

“Такав правилник је обавезујући и подразумева да се ријалити емитује у термину од 23 часа увече до 6 ујутро. После тога нацрт правилника иде на мишљење Министарству, па на јавну расправу. Међутим, ни мишљење Министарства ни јавна расправа нису обавезујући, па верујемо да ће правилник бити усвојен у оном облику у ком га изради РЕМ” навео је Цвејић.

РЕМ ће такође поднети кривичну пријаву против Кристијана Голубовића због претњи смрћу изречених у ријалити програму “Задруга” на ТВ Пинк 16. септембра увече, пошто је, како је навео, законска обавеза РЕМ-а да се обрати надлежним органима када утврди да је у програму извршено неко кривично дело.

Такође, РЕМ због овог дешавања, према Закону о електронским медијима, покреће поступак против ТВ Пинк, где је емитован спорни програм.

Закон као санкцију која се на крају тог поступка може изрећи емитеру наводи опомену, упозорење, забрану емитовања конкретног програма или одузимање дозволе за емитовање.

На друштвеним мрежама и на YоуТубе-у у петак се појавио снимак у ком Кристијан Голубовић, учесник ријалитија “Задруга” и осуђивани криминалац, у преносу уживо јавно прети смрћу Станији Добројевић “ако му се не извини због тога што је рекла о његовој деци”.

Голубовић је током емисије “Питања гледалаца” прво упутио низ увреда на рачун Станије Добројевић, да би потом устао и изговорио директну претњу смрћу.

Седница Савета је већ тада била заказана са дневним редом на којој је био и предлог да се изради Правилник о времену емитовања ријалити програма ‘у присилном окружењу’, а сам инцидент је додат као тачка дневног реда.

РЕМ је иначе, у мају, тесном већином од пет према четири гласа, одбио да одлучује о предлогу којим би се ограничио ријалити програм.

Цвејић је тада био један од четири члана Савета РЕМ-а који су тражили да се на дневни ред уврсти захтев да се ријалити програми на телевизијама емитују искључиво од 23 сата до 6 часова ујутру.

Јелена Булајић   Нова

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар