Почетна » Репортери о суђењу због паљења куће Јовановића: Окончајте некажњавање злочина над новинарима

Репортери о суђењу због паљења куће Јовановића: Окончајте некажњавање злочина над новинарима

од admin
0 коментар

 

Репортери без граница на свом Твитер налогу подсећају да ће се од 24. до 27. августа поново судити оптуженима за паљење куће новинара Милана Јовановића у децембру 2018. године.

РБГ апелују на судије да у процесу – који траје више од годину дана и који је праћен опструкцијама од стране оптужених и њихових адвоката – искористе прилику и окончају некажњавање најтежих злочина према новинарима.

 

Репортери без граница су се у серији твитова осврнули на нападе на новинаре у Србији и подсетили да су се локални медији који извештавају о политици и корупцији претходних недеља суочавали са озбиљним претњама.

Они подсећају да је у Новом Пазару на улици нападнут директор Телевизије Санџак Салахудин Фетић.

Поред њега, Саша Стојковић, уредник портала Инфоврањске, био је на мети политичких напада, пошто га је врањски одбор Српске напредне странке у саопштењу тешко извређао.

Репортери подсећају и да је неко оштетио возило редакције још једног критичког медија – Гласа Подриња.

Указују и на то да су „у јужној Србији два мушкарца претила породици Јетона Исмаилија, уредника портала на албанском Фолонлине, највероватније због његовог извештавања“.

Репортери без граница истичу и случај бујановачког новинара Николе Стевановића, коме је саобраћајни полицајац претио батинама док је седео у кафићу. Полицајци који су седели са њим у друштву нису урадили ништа да помогну новинару Бујановачких.

„И локални новинари заслужују да буду заштићени“, истичу Репортери без граница.

 

П.Г   Цензоловка

Можда ти се свиди

Оставите коментар