Почетна » Рио Тинто изгледа, ипак, не одустаје – компанија објавила огласе за посао

Рио Тинто изгледа, ипак, не одустаје – компанија објавила огласе за посао

од Други Пишу
0 коментар

Компанија „Рио Тинто“, за коју активисти за заштиту животне средине кажу да не одустаје од пројекта „Јадар“ и експлоатације литијума у околини Лознице, расписала је оглас за неколико радних места у Србији.

Наиме, на сајту за запошљавање Инфостуд објављен је оглас за четири радне позиције: Travel administrator, Information Centre Communication Analyst, HR Administrator/Analyst i Senior Advisor Brand and Digital Communication.

Влада Србије донела је у јануару одлуку о прекиду сарадње са међународном рударском компанијом „Рио Тинто“, што је потврдила 20. јануара премијерка Србије Ана Брнабић.

„Поништени су сви управни акти везани за ‘Рио Тинто’, односно (ћерком фирмом) ‘Рио Сава’, све дозволе, одлуке, решења. Испунили смо све захтеве еколошких протеста, и ставили тачку на ‘Рио Тинто’ у Републици Србији“, изјавила је тада председница Владе Србије.

Међутим, Удружење „Марш са Дрине“ објавило је раније да је Пољопривредни факултет у Новом Саду потписао Меморандум о пословној сарадњи са компанијом „Рио Сава“, ћерком фирмом „Рио Тинта“. То је, рекли су за Н1 на новосадском факултету, урађено на иницијативу „Рио Сава“ која им се обратила још 2020. године.

До сада, како се наводи, ништа од договореног није спроведено, али активисти упозоравају да је то још једна потврда о активностима „Рио Тинта“ који, ипак, није отишао из Србије.

А Савез еколошких организација Србије (СЕОС) апеловао је на консултантске куће да не пристану на сарадњу са компанијом „Рио Тинто“, за коју кажу да не одустаје од пројекта „Јадар“ и експлоатације литијума у околини Лознице, због чега жели да ангажује саветнике који би поправили имиџ компаније и лобирали за њу.

Н1/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар

16 − 1 =