Почетна » Родитељи: Нинослав Јовановић делимично признао кривицу, али се и бранио

Родитељи: Нинослав Јовановић делимично признао кривицу, али се и бранио

од admin
0 коментар

 

Јавност је искључена са суђења до објављивања пресуде због природе кривичног дела и околности да је његова жртва дете. Суђењу присуствују родитељи злостављане девојчице.

Родитељи девојчице, Александра и Роберт К. рекли су новинарима после суђења да је Јовановић делимично признао кривицу на данашњем рочишту, као и да је препричао детаље о отмици њихове ћерке. Они су рекли да се он и бранио, рекавши да није био свестан свог поступка.

Они, како су казали, очекују максималну казну, односно доживотни затвор, како “неки други родитељи не би пролазили кроз оно што они пролазе” и да “ неко друго дете не би страдало”.

Према речима мајке Александре, оптужени Јовановић се на суђењу понашао нормално, али да, како је казала, није могао да их погледа у очи, иако је она “тражила његов поглед да би га питала зашто је то учинио”.

Отац Роберт је рекао да им се Јовановић није извинио зато што је отео и злостављао њихову ћерку.

Родитељи отете девојчице су казали да је Јовановић захтевао да се саслушају лекари који су га прегледали након хапшења, јер, додали су, “он ће ваљда неку документацију да достави са судског вештачења”.

Оптуженом Јовановићу је додељен бранилац, пошто је усвојен захтев адвоката Раденка Миладиновића, који му је додељен по службеној дужности, да престане да га заступа, са чим се оптужени сагласио, наводећи да жели другог браниоца.

Адвокат оштећених Тамара Антић рекла је новинарима да је донета одлука да се главни претрес одржи 8. јула, као и да је познато који ће све докази бити изнети против Јовановића у даљем току поступка.

Јовановић је јутрос уведен на суд на споредна врата, за разлику од првог припремног рочишта, да новинари не би могли да га сниме.

Суђење Јовановићу започело је 29. маја припремним рочиштем, али је одложено јер је током рочишта утврђено да оптуженом у фази истраге није било омогућено да се упозна са садржином мишљења Специјалне затворске болнице у Београду, којим је вештачена његова урачунљивост.

Током истраге, по налогу суда, обављено је психолошко вештачење Јовановића у Специјалној затворској болници Окружног затвора у Београду, резултати су прослеђени Вишем јавном тужилаштву у Нишу, али се не објављују због осетљивости предмета. Истрага је спроведена због кривичних дела отмица и силовање детета, за које је запрећена казна затвора од најмање 10 година или казна доживотног затвора.

Више јавно тужилаштво у Нишу подигло је оптужницу крајем марта, а због заштите интереса девојчице није саопштена правна квалификација кривичног дела за које се терети. Виши суд у Нишу заказао је припремно рочиште након што је Апелациони суд одбацио Јовановићеву жалбу на решење о потврђивању оптужнице. Према незваничним информацијама, Јовановић је негирао је да је девојчицу злостављао на начин који је описан у оптужном акту. Он је ухапшен 5. јануара ове године, на гробљу у родном селу, након потраге која је трајала 17 дана.

Јовановић, кога је део медија назива “Малчанским берберином”, због тога што је својим жртвама секао косу, већ је осуђиван за силовање једне жене и једне девојчице (1995), отмицу две и силовање једне девојчице (2005) и опскурних порука женама на свом фејсвук профилу (2018). Он је због ових кривичних дела провео у затвору укупно 22 године.

В. Торовић   Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар