Почетна » Родитељи тинејџерке чија прича је расплакала Србију: Наша прича је прича многих у Србији

Родитељи тинејџерке чија прича је расплакала Србију: Наша прича је прича многих у Србији

од admin
0 коментар

Моја породица није на списку за социјалну помоћ. Али моја прича је прича великог дела Србије, каже Софија Ж. (44).

Недостаје много тога, али хлеба има
Она прима 40.000 динара, али то није довољно за лекове, две кћери и мужа који нема посао. Прича која је потресла Србију и после које Софији стижу бројне понуде за помоћ настала је када се екипа Хитне помоћи појавила у школи „Мома Станојловић“ у Крагујевцу. Јелисавети (12) је позлило на часу физичког. Одведена је на преглед и пуштена кући. Маја Пауновић Костић, медицинска сестра, емоције и утиске поделила је на Фејсбуку, а њене импресије о девојчици која се у школи онесвестила од глади потресле су све који су прочитали пост.
Софија, Јелисаветина мајка, од мултипле склерозе се разболела 2008. Радила је као професор географије у школи, а од пре две године је у инвалидској пензији.

– За лекове месечно дајем 4.000 динара. Рачун за гас је 10.000 динара, струја и вода 2.000, интернет и мобилни још 4.500. Када се све сабере, немамо довољно новца. Нисам се развела, али живимо раздвојено. Разлог је новац јер он једе код своје мајке, тамо и спава, али је сваки дан ту и брине о деци. Беспарица нас је раздвојила, да је другачије, били бисмо срећни – каже Софија.

Драган Ж. каже да деца не трпе због мајчине болести.

– Недостаје много тога, али хлеба има. Радим по уговору с геометрима када ме позову за 500 динара. Није лако, али боримо се и надамо се – каже Драган Ж.

Момир Борић, директор Центра за социјални рад, каже за “Блиц” да „породица Ж. никада није била корисник помоћи ове установе“. Он је рекао да се ситуација прати и да ће „ако буде потребе реаговати“. Директорка школе „Мома Станојловић“ Весна Димитријевић је саопштила да је „догађај описан на Фејсбуку истинит“, али и да „се отац одазвао на позив“.

Беспарица нас је раздвојила, да је другачије, били бисмо срећни

Небојша Радишић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар