Почетна » РТВ отпушта запослене: До 400 радника остаје без посла

РТВ отпушта запослене: До 400 радника остаје без посла

од Други Пишу
0 коментар

Радио-телевизија Војводине (РТВ) планира смањење броја запослених, најавио је вршилац дужности генералног директора РТВ-а Јожеф Клем.

Незваничне информације које се могу чути у РТВ-у, о социјалном програму који ће бити понуђен запосленима, Клем је потврдио за ВОИЦЕ.

„РТВ заиста планира социјални програм јер се са комплетним пресељењем у нову зграду стичу услови за ефикаснију организацију посла. Дакле, тренутно се три важне ствари планирају паралелно: пресељење у нову зграду, израда новог документа о организацији и систематизацији послова која би обезбедила бољу функционалност и ефикасност свих запослених, и социјални програм који би допринео и ефикасности функционисања фирме и растерећењу финансија. Тренутно имамо око 1.400 запослених по разним основама: неодређено, одређено, привремено-повремени послови, ауторски и извођачки хонорари, а на зараде запослених одлази више од 60 одсто свих прихода“, рекао је в.д. директора РТВ-а.

„За средства која су потребна за рационализацију броја запослених, без смањивања броја језика на којима емитујемо програм (16) и са побољшањем квалитета понуђеног програма обратићемо се држави у тренутку када будемо имали комплетиране све прорачуне, колико новаца би нам било потребно за реализацију плана. У том документу ћемо дефинисати и планирано смањења броја запослених, као и износ који бисмо понудили колегама који би прихватили добровољни одлазак“, навео је Клем.

Повереник Синдиката Независност у РТВ-у Дарко Шпер каже за ВОИЦЕ да је у плану да са РТВ-а оде до 400 људи, али да о висини отпремнина до сада није било речи. Према његовим речима, спекулише се са цифром од 300 евра или више по години радног стажа, али тај податак нико званично још није изнео.

„Прави разлог за идеју о социјалном програму могао би лежати у чињеници да у новој згради, од око 15.000 квадратних метара, нема довољно физичког простора за око 1.400 запослених“, наводи Шпер.

„Да ли је нова зграда случајно или намерно тако пројектована или је зграда радија и Студија М у Игњата Павласа случајно или намерно прешла у руке Покрајине, није нам никада саопштено. Висина отпремнина ће највероватније зависити од политичке воље, односно од тога колико ће успети да добију новца од Републике и Покрајине“, додаје.

Воице/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар