Почетна » Рудари из Ресавице у понедељак ступају у штрајк због малих плата

Рудари из Ресавице у понедељак ступају у штрајк због малих плата

од Други Пишу
0 коментар

Извршни одбор Синдиката радника ЈП ПЕУ Ресавица одбио је предлог Министарства рударства и енергетике за повећање зарада и донео одлуку о потпуној обустави рада од 19. децембра, рекао је ФоНету председник Извршног одбора тог сидиката и председник Штрајкачког одбора Небојша Миленковић.

Он је казао да ће се штајк организовати у кругу рудника, уз поштовање минимума процеса рада који обебеђује сигурност људи и мовине, а трајаће до испуњења захтева.

На штрајк смо се одлучили због веома ниских плата рудара које су мање од републичког просека и заиста су неприхватљиве за људе који раде један од најзначајнијих послова у Србији, рекао је Миленковић.

Он је навео да је просечна плата рудара 65.000 динара и да нису могли да прихвате минималистичку понуду ресорног министарства.

Без обзира на коректне разговоре са министарком и њеним тимом, нисмо могли да прихватимо њихов предлог за повећање зарада, рекао је Миленковић.

Додао је да је за сутра заказан нови састанак у министарству и да се „рудари надају да ће се наћи решење за постојећи проблем“.

Фонет/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар