Почетна » „РУСИ СУ МИ УБИЛИ ПОРОДИЦУ“ Избеглица из Сирије у Београду открива мрачну страну руских бомбардера

„РУСИ СУ МИ УБИЛИ ПОРОДИЦУ“ Избеглица из Сирије у Београду открива мрачну страну руских бомбардера

од admin
0 коментар

Младић из Сирије, који долази из града који су бомбардовали Руси испричао је за „Блиц“ да руске снаге бомбардују цивиле и да је управо у њиховом ваздушном удару он изгубио чланове породице.

– Руси су рекли да хоће да униште ИСИС, али су само бомбардовали цивиле. Пре два дана је у бомбардовању убијено 40 људи, од којих ниједан није терориста. Изгубио сам четири рођака у том нападу – прича за „Блиц“ Сомар из Талбисеха, града који су пре два дана Руси бомбардовали.
Сомар (22), који је побегао од ужаса рата, а кога смо јуче затекли у Београду, каже да су Руси само још једна страна која учествује у рату.

– Верујем да ће Руси ојачати режим у Сирији, који је готово сломљен, али мене то не занима. Асад је велики криминалац и о њему не мислим ништа добро. С Русима или без њих, све нам је једно. У Сирији већ ратује безброј групација, тако да још једна страна мање или више не прави никакву разлику – револтиран је Сомар.

Његова породица је, како каже, и даље у Талбисеху, где су тренутно заглављени, а сви би побегли оданде одмах да могу.

Подсетимо, Русија је у среду почела са ваздушним нападима на територији Сирије. Западни медији преносе да Руси нападају и исламисте, али и друге побуњенике, а да страдају и цивили.

Руске снаге су и синоћ наставиле са жестоким авионским нападима на положаје исламиста и побуњеника у Сирији. Према најавама из врха руске власти, ови напади су тек почели, а предвиђено је да трају четири месеца.

Д. К. – Д. Р.      Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар