Почетна » Руже најтраженије пред 8. март – ово су цене цвећа на пијацама

Руже најтраженије пред 8. март – ово су цене цвећа на пијацама

од Други Пишу
0 коментар

Руже, лале, орхидеје, кале, љубичице и остало цвеће којег има у изобиљу на цветној пијаци у Крњачи шареније је и лепше него било када.

Цвећари су се и ове године припремили за Осми март кад цвеће „иде“ боље од било ког другог поклона. Шаренолика понуда, шаренолике и цене. За букет од десет црвених ружа потребна и једна „црвена“ новчаница, јер се цене овде крећу од неколико стотина динара па све до неколико хиљада.

Београђани највише купују руже и то црвене, било у букету или појединачно. Цена им се креће од 100 до 200 динара по комаду. На цветној пијаци већином се купује на велико па се тако у кантицама са водом налазе везе од по 10 ружа у букету.

– Ретко ко се определи за једну ружу или калу, већином су то букети. Претходних година купаца је било много више, сада је мало опала потражња, али ипак их има. – Осим ружа, купују се купују се и кале, лале су сад такође популарне јер им је сад сезона.

Цвеће се на овој посебној пијаци продаје у букетима од 10 цветова исте врсте, па се тако и цене формирају. Кале се продају од 100 до 120 динар по комаду, а за букет од 10 кала потребно је издвојити 1.200 динара, док се ранијих година ово цвеће могло купити и за 800 динара. Лале коштају од 60 динара па навише, док је за садницу љубичица потребно 200 динара. – Понуда је велика, а цене јесу више ове године него раније, јер ипак је све поскупело, али и даље је код нас повољније него у малопродаји – истичу трговци.

За букет од четири орхидеје, колико их има у паковању потребно је издвојити од 1.200 до 1.700 динара. Такође, у понуди има и великих декоративних аранжмана, већ готових букета, а цена им се креће и по 5.000 динара.

Цвећари се посебно труде да цвеће буде свеже. Одржавање букета, брига о цвећу, стално мењање воде у којој цвеће стоји док не оде у руке купца, брига је цвећара.

КРЕАТИВНОСТ НАЈМЛАЂИХ

На пијаци смо срели много људи различитог животног доба. – Једна васпитачица одлучила је да обрадује девојчице из групе, тако што се договорила са дечацима да направе букете за своје другарице и да их поделе на празник – прича продавац у Крњачи.- Купили су код нас лале, руже, кале и договорили се да сами направе декорацију и аранжирају букете за другарице – истиче продавац.

Т.Н.  Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар