Почетна » Савет Европе забележио оркестрирани напад на КРИК

Савет Европе забележио оркестрирани напад на КРИК

од admin
0 коментар

 

Бројне таблоидне новине су 10. марта 2021. године, укључујуц́и Српски телеграф, Курир и Ало, штампале су чланке на насловним страницама наводец́и да Мрежа за истрагу злочина и корупције (КРИК) сарађује са Вељком Беливуком, ухапшеним вођом организованог криминала група.

Ови чланци сугеришу да је КРИК био Беливуков „приватни медиј“ и да су пристали на „тајни договор“. ТВ Пинк је у главним вести навео да „нису ретке појаве да криминалне групе имају своје медије”.

Сумња се да су људи из врха полиције новинарима КРИК-а достављали податке о кретању чланова породице председника Александра Вучиц́а“. Пре ових навода, КРИК је извештавао о Беливуку и његовим наводним везама са српском владом.

На недавно одржаној конференцији за новинаре, председник Вучиц́ није одговорио на питање новинара КРИК-а у којем се истиче наводна веза између генералног секретара владе Новака Недиц́а и Беливукове групе. Уместо тога, председник Вучиц́ назвао је новинара неваспитаним.

У вези са оптужбама изнетим 10. марта, КРИК је на свом налогу на Твитеру изјавио: „КРИК је по ко зна који пут мета прорежимских медија који на сваки начин покушавају да дискредитују наш рад“.

ЦОЕ/Нунс

Можда ти се свиди

Оставите коментар