Почетна Друштво СА +20 НА -1! Врућ викенд, па хладан туш. И то није све – следи и НОВИ ОБРТ

СА +20 НА -1! Врућ викенд, па хладан туш. И то није све – следи и НОВИ ОБРТ

од admin
0 коментар

 

Иако протеклог викенда, када је температруа широм Србије била чак 26 степени, мислили да је зима рекла своје, Баба Марта нам је још једном нам показала своје „право лице“, а најгоре ће бити у средином следеће недеље када ће јутарња температура у поједниним деловима Србије бити чак -1!
 
Према речима Бранка Бијелића из Републичког Хидрометеоролошког завода Републике Србије (РХМЗ), време ће бити веома променљиво у наредних десет дана, што је уобичајено за почетак пролећа.
Наредни дани викенда топли
 
Срећом и предстојећи викенд можемо да проведемо у шетњи и уживању у лепом времену, али је лоша вест то што ће томе врло брзо доћи крај, већ у понедељак вече.
– У суботу ће бити 20, а у недељу 21 степен, а у неким градовима и по неки степен више – рекао је за „Блиц“ Бранко Бијелић.
 
Понедељак и уторак са кишом
 
За почетак недеље прогнозира се знатан пад температуре, са појавом кише. На вишим планинским пределима биће услова за слаб снег, што можда радује оне који још увек желе да уживају у зимским спортовима.
Среда, четвртак и петак хладни и кишовити
 
Средином наредне недеље имаћемо температурну „клацкалицу“, када ће минималне јутарње температуре износити -1, док ће највише дневне бити 14 степени.
– С обзиром на то да је за пролеће карактеристично променљиво време, могуће је да ће се температуре и у једном дану знатно мењати, те ће у јутарњим часовима бити хладно, у подне киша, а предвече се може очекивати разведравање – додаје Бијелић.
 
Крај марта – почетак априла, поново сунце
 
Међутим, наредни викенд и почетак априла можемо да очекујемо знатан пораст температуре, стабилиацију времена, престанак падавина и топлије време, са температуром до поновних 20 степени.
– Поново се враћа топлије време почетком априла, а температуре ће бити сличне као и овог викенда – закључује Бијелић.
 
У наредном периоду спремите се за разлике у температури и до 10 степени, кишу, али и сунце.
М.В.  блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар