Почетна » УНС: Савет РЕМ-а већином гласова одлучио да не казни ТВ Пинк због „озонирања“

УНС: Савет РЕМ-а већином гласова одлучио да не казни ТВ Пинк због „озонирања“

од admin
0 коментар

 

За УНС је члан Савета РЕМ-а Слободан Цвејић потврдио да је на данашњој седници одбијена његова заједничка иницијатива са Јудитом Поповић да се „изрекне мера“ Телевизији Пинк.

УНС је навео да је седница Савета РЕМ-а, којој је присуствовао и Митровић, „била бурна“ и да је власник Пинка довео лекара који је требало да потврди ефикасност „озонске терапије“.

„Пошто је Цвејић запретио да ће напустити седницу, лекар је изашао из сале“, пише у саопштењу.

Цвејић је за УНС изјавио да остаје при мишљењу да је Митровић тиме што је на својој телевизији приказивао како на себи примењује „терапију озоном“, „искористио лаковерност гледалаца који могу да поверују да одлуку о својој терапији, у случају инфекције корона вирусом, могу да донесу сами и да ту терапију сами примењују на себи“.

„Верујем да власник приватног медија не би смео да користи јавни медијски простор који је заједничко добро свих градјана Србије, да у њему на себи примењује ‘терапију’ која нигде у Србији није заведена као званична“, додао је Цвејић.

Он је рекао да није прихватљива аргументација да је тиме што је доктор Срдја Јанковић гостујући у емисији „неодређено говорио о терапији озоном“, као и што је доктор Предраг Кон рекао да то „није његова област“, постигнуто објективно извештавање о „терапији озоном“ коју је Митровић наводно примењивао на себи.

У саопштењу се наводи да чланица Савета РЕМ-а Вишња Арандјеловић рекла да Митровић није прекршио закон на шта су се у одвојеним иницијативама позвали Независно удружење новинара Србије (НУНС) и чланови Савета РЕМ-а Слободан Цвејић и Јудита Поповић, односно да у емисијама телевизије Пинк није било надрилекарства, довођења гледалаца у заблуду и необјективног информисања.

„Не можемо говорити о доводјењу гледалаца у заблуду, јер је заблуда погрешна представа о некој чињеници, нити о необјективном информисању, зато што су у емисијама на Пинку били лекари Кон и Јанковић, који су били сумњичави према терапији озоном. Терапија озоном није протоколарна у нашем лечењу, али није забрањена“, навела је Аранђеловић за УНС.

Подсетимо, Независно удружење новинара Србије крајем априла поднело је пријаву против Телевизије Пинк због непоштовања одредби Закона о електронским медијима и Правилника о заштити људских права у области пружања медијских услуге и то након што је власник ТВ Пинк Жељко Митровић у свом програм промовисао терапију озоном као начин за превенцију и лечење коронавируса.

Средином маја за Данас је члан Савета Регулаторног тела за електронске медије Слободан Цвејић рекао да је РЕМ донео одлуку о покретању поступка против власника телевизије Пинк Жељка Митровића, због сцена озонирања крви у „живом“ програм.

Јуче је група од 474 професора, лекара и медицинских радника упутила апел надлежним институцијама, међу којима је и РЕМ, да реагују на злоупотребу коришћења јавне фреквенције промовисањем надрилекарства.

Удружење за заштиту уставности и законитости је поводом покретања поступка против ТВ ПИНК због промовисања озонирање РЕМ-у доставило у форми пријаве предлог да се ТВ ПИНК изрекне мера забране промовисања озонирање.

Бета, Инсајдер

Можда ти се свиди

Оставите коментар