Почетна » Сандрина мајка је 7 година чекала позив за операцију колена

Сандрина мајка је 7 година чекала позив за операцију колена

од Други Пишу
0 коментар

Београђанка стара 65 година седам година је, тешко покретна, чекала на операцију колена, а када је коначно добила позив из болнице, имала је проблем са изабраним лекаром – да добије упут из Дома здравља на Канаревом брду.

Њена ћерка Сандра Томашевић испричала је за Н1 да је њена мама 10. фебруара (петак) добила позив да ускоро треба да се оперише и да до понедељка мора да достави упут установи где је на списку.

„Позвали смо Дом здравља да проверимо да ли докторка ради и да ли може маму да прими, медицинска сестра је навела да ради прву, да можемо слободно доћи по упут“, навела је и испричала да је муж изашао с посла и да ју је довезао у Дом здравља.

„Један пацијент је био пре ње, то је било око 11.45, сестра је најавила маму и рекла да јој је потребан само тај упут и ништа више од тога. Докторка је одмах рекла да неће да је прими. Сестра је рекла мами, кад је изашла – покушајте и Ви да уђете и замолите је да да. Када је мама покуцала и замолила је, онда је она рекла – ја нећу да вам дам упут, дођите други дан, може неко уместо вас… Мама је покушала да јој објасни да је њој упут неопходан за понедељак, али она није желела да је саслуша. Мама је чекала сат и по сама у чекаоници, онда је она изашла у чекаоницу и готово бацајући јој дала јој упут и рекла да она није њен пацијент“, наводи саговорница Н1.

Тврди да ово није први пут да је њена мама са истом лекарком, коју су добили по аутоматизму јер је претходна изабрана докторка отишла у пензију, имала проблем. Каже да је сама сведочила ситуацији када је њеној мами тражено да уради контролни преглед због алергија да би могла да се вакцинише против ковида.

Био јој је потребан упут за Институт за алергологију, где пре те две године, како јој је речено, није било потребно заказивање уколико је неопходно мишљење за вакцинацију. Звале су, како наводи, Дом здравља и – како су им рекли да дођу, тако су стигле – око 18х.

„Никог није било, саме смо чекале до 20х, неколико пута сам ушла код докторке да питам шта се дешава. У 20х је изашла и рекла да мами неће дати упут, да постоји алерголог у ДЗ Петлово брдо, а да је он тренутно на боловању, да не зна кад ће доћи, али да за Институт за алергологију неће дати упут“, навела је она за Н1.

Каже да је онда тражила начелника, али с обзиром да је била друга смена, никог није било. Наводи да је одустала, мислила је, каже, да је то докторки био само лош дан, а анализе су урадиле приватно.

Тврди да није било непријатности с њихове стране или недоличног понашања оба пута.

„Мама је пацијент тог Дома здравља више од 30 година, где је за то време дошла свега неколико пута, што може да се провери, додаје. Шта би се десило да је она тражила од докторке све преоперативне анализе, на шта има право, а које смо ми све заказали приватно“, пита се саговорница Н1.

Каже да је након овог последњег догађаја контактирала инспекцију „20 пута, али нико није ни подигао слушалицу“.

„Мама је није бирала, сигурно ћемо тражити замену“, додаје.

Новинар Н1 је покушао да контактира и докторку и ДЗ, али за сада, могуће због викенда за нама, нису успели.

Н1/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар