Почетна » Шапић открио када стиже апликација за плаћање и праћење аутобуса

Шапић открио када стиже апликација за плаћање и праћење аутобуса

од Други Пишу
0 коментар

Нови систем наплате и контроле јавног градског превоза у Београду почео је да се примењује од 17. маја, а градоначелник Александар Шапић истакао је да би до краја месеца требало да проради апликација помоћу које ће грађани моћи да прате возила која су им потребна.

„На основу апликације, путем ГПС-а, како Град тако и грађани ће, моћи ће да добију тачну информацију где се налази које возило. Истовремено, овом апликацијом моћи ће да се плати карта и то или путем кредитне картице или СМС-а“, објансио је Шапић.

Додао је да ће грађани моћи да прате возила која су им потребна – све аутобусе, тролејбусе и трамваје као и да купују карте.

„Ми данас немамо ГПС јер нам из Кенткарта нису дали шифре за опрему коју је Град платио. Толико о њиховој ‘бризи’ о грађанима коју већ неколико пута потенцирају у својим саопштењима. Дакле, тренутно људи не могу да прате аутобусе јер и тај такав њихов стари систем који смо платили не можемо да користимо. Зато радимо нову набавку. Уграђујемо нови систем и добра страна свега је што ће нови систем бити далеко квалитенији од претходног“, рекао је градоначелник Шапић.

Aleksandar Šapić konferencija za novinare Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Телеграф/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар