Почетна » Савет за образовање подржао гашење школе „Урош Предић“ у Зрењанину: Синдикат најавио штрајк

Савет за образовање подржао гашење школе „Урош Предић“ у Зрењанину: Синдикат најавио штрајк

од Други Пишу
0 коментар

Чланови Савета за образовање Града Зрењанина су, после седнице на којој су разматрана дешавања и оглашавања о средњој школи „Урош Предић“ из тог града једногласно дали пуну подршка иницијативи Градској управи и градоначелнику тог града који је предложио да се образовни профили те школе распореде у друге школе.

Чланови Савета, како су навели, огласили су се данас саопштењем у циљу подршке градоначелнику за поднет предлог за измену Покрајинске скупштинске одлуке о броју и просторном распореду јавних средњих школа на територији Аутономне покрајине Војводине Савет.

Навели су да се, анализирајући податке о броју ученика који на територији Средњобанатског округа завршавају основну школу и који гравитирају ка средњим школама у Зрењанину, увиђа континуиран пад броја ученика стасалих за упис у средње, те да тај негативни тренд погађа средње стручне школе у којима се морају обезбедити услови за школовање ученика на образовним профилима који су конкурентни на тржишту рада и потребни привреди.

Изразили су очекивање да, уколико буде усвојена иницијатива за измену одлуке о мрежи школа упућена Покрајинском секретаријату за образовање, руководства школа, у које се постојећи образовни профили изместе, учине све да се исти смерови популаришу, представе будућим ученицима као прилика за перспективно запошљавање, а да за запослене које преузму из ХПТШ „Урош Предић“ створе подстицајне услове за даље усавршавање и неометан рад.

„Чланови Савета ће заједно са одговорним лицима Града у оквиру својих надлежности учинити све да процес трансформације за ученике и запослене буде квалитетан, свеобухватан, неометан и без прекида континуитета у наставку образовања и рада“, поручили су.

Саопштење су потписали председник Савета за образовање, члан Градског већа Славиша Влачића, као и помоћнице градоначелника, начелнице Школске уптаве и Одељења за друштвене делатности, декан Техничког факултета у том граду, вд директора Високе техничке школе струковних студија, као и председници актива основних и средњих школа, представници студентског и Дома ученика средњих школа, Педагошког завода Војводине и Предшколске установе.

С друге стране, због најаве гашења школе Синдикат запослених у Хемијско-прехрамбеној и текстилној школи „Урош Предић“ најавио је штрајк упозорења за уторак, 13. фебруара, када неће одржати први час у обе смене.

Они траже да градоначелник опозове иницијативу упућену Покрајинском сенретаријату за образовање и став да се за наредну не изврши упис ученика у први разред наредне школске године.

Foto Shutterstock/Tobias Arhelger

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар