Почетна » Сећате се Душана из Пудараца који је на прошлом протесту делио бесплатне трешње? Радиће то опет сутра, али му је потребна помоћ

Сећате се Душана из Пудараца који је на прошлом протесту делио бесплатне трешње? Радиће то опет сутра, али му је потребна помоћ

од Други Пишу
0 коментар

Душан Јевтић и његова породица у дворишту куће у Пударцима имају засад трешања, а како нису успели све да продају – одлучили су да их поклоне. Ко је прошлу суботу провео шетајући улицама Београда на протесту против насиља, могао је да сретне насмејаног човека који испред турске амбасаде у Кнеза Милоша, по киши, са капуљачом на глави, бесплатно дели трешње. Он ће то радити и сутра, али му је потребна помоћ како би успео да набере што више трешања, а потом све и разделио.

Душан ће се поново појавити на протесту против насиља. Поново у својству човека који дели воће потпуно бесплатно. Да би акција прошла како треба, има пуно посла који треба обавити. Зато Душан има идеју – он жели да у свом засаду Пударцима окупи 20 до 30 људи који желе да, заједно са њим, возе трактор, беру трешње, пакују их у одговарајуће корпице, возе до центра града и на крају, деле окупљеним грађанима.

Он планира да се акција одржи од преподневних часова, па до 15 или 16 сати, у зависности од тога када се посао заврши. Циљ је да напуне један аутомобил.

 

Душан за портал Нова.рс каже да сви они који желе да помогну, могу да се јаве на мејл dusan.dualinox@gmail.com, а он ће им потом дати тачну адресу.

Подсећамо, прошле суботе, на четвртом по реду протесту „Србија против насиља“, Душан је одушевио све пристуне, је испред амбасаде Турске паркирао аутомобил препун гајбица са трешањама. Није га спречила киша – делио је воће, а заузврат није очекивао ништа.

Foto: Privatna arhiva

Дуња Марић     Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар