Почетна » СЕОС: ИГНОРИШУ 38.000 грађана Србије, крше Устав Републике Србије

СЕОС: ИГНОРИШУ 38.000 грађана Србије, крше Устав Републике Србије

од Други Пишу
0 коментар

Представници СЕОС-а јуче су провели дан у Скупштини Србије и разговарали са свим посланичким клубовима опозиционих странака поводом Народне иницијативе која је предата 18.маја ове године која тачно 6 месеци касније још увек није стављена на дневни ред Скупштине.

Јасно је да је тако прекршен Закон о референдуму и народној иницијативи а исто тако и Устав Републике Србије. Пошто нас владајућа гарнитура игнорише, не одговара на наша питања и глува је на све наше захтеве, покушали смо преко опозиционих посланика да сазнамо где се то загубило 38.000 потписа грађана Србије.

Истовремено смо искористили прилику да потврдимо какви су њихови ставови о овом питању и како би гласали у случају да власт ипак одлучи да стави иницијативу на дневни ред. Очекујемо да ће нас највећи део опозиционих посланика подржати, а када би посланици коалиције на власти гласали по савести а не по команди, Народна иницијатива била би усвојена убедљивом већином.

Истовремено смо их обавестили о нашим даљим плановима и протестима које планирамо, као притисак на владајућу коалицију да поштује законе и да престане да крши предизборна обећања која су дали народу, наводи се у саопштењу.

Можда ти се свиди

Оставите коментар