Почетна » СЕОС: Упад геолога на приватни посед без документације и без дозволе власника

СЕОС: Упад геолога на приватни посед без документације и без дозволе власника

од Други Пишу
0 коментар

Након што је у селу Гојна Гора (општина Горњи Милановац) уочено возило прокупачких регистарских ознака са узорцима са терена, на локацији се окупило неколико десетина мештана из тог и околних села – чланови удружења Сувоборска греда, Заштитимо Добрињу и околину и За чист Косјерић. [НАПОМЕНА: Истражна дозвола о којој је реч обухвата територије три општине: Горњег Милановца, Пожеге и Косјерића.]

Убрзо су се појавили геолози, а на њихов позив дошла је и полиција. Испоставило се да је реч о геолозима компаније „Konstantin Resource d.o.o.” из Београда и да са собом немају потребну документацију за вршење геолошких истраживања. Са собом су имали само копију решења Министарства рударства и енергетике, које је јавно доступна на интернету и које свако може преузети. Недостајале су им дозволе за рад, као и путна документација.

Геолози нису желели да предају прикупљене узорке мештанима, али су их предали на захтев полиције, након чега су приведени јавном тужиоцу у Горњем Милановцу.

Они су показали да нису одустали од наше земље и да су обећања која смо добили празна, а ми сматрамо да је крајње време да покажемо да сложни, сабрани, свесни и савесни знамо да не дамо.

Можда ти се свиди

Оставите коментар