Почетна » СЕОС: Захтевамо од нове министарке ресорног министарства да се хитно изјасни по питању наших Захтева

СЕОС: Захтевамо од нове министарке ресорног министарства да се хитно изјасни по питању наших Захтева

од Други Пишу
0 коментар

30. октобра у Горњим Недељицама одржан је први СЕОС сабор чиме је обележен први рођендан наше организације.

У име свих чланица СЕОСа желимо да се захвалимо свим појединцима, јавним личностима, професорима и осталој стручној јавности, глумцима, народним посланицима, организацијама и медијима који су били наши гости и допринели незаборавној саборској атмосфери јединства, разумевања и решености да истрајемо у овој борби за будућност Србије.

Најавили смо већ раније да ћемо од првог новембра, уколико нам не буду испуњени захтеви предати Министарству енергетике и рударства, предузети радикалније мере и заоштрити нашу борбу. На сабору смо се договорили да ћемо сачекати прву следећу седницу Скупштине на којој би, према нашим сазнањима, требало да једна од тачака дневног реда буде и Народна иницијатива коју смо заједно са организацијом „Крени промени“ прикупили и предали Народној скупштини 18. јуна.

Тог дана доћи ћемо у Београд да посланицима на тај начин помогнемо да донесу праву и једину могућу одлуку.

Уколико пак посланици не усвоје народну иницијативу и наше захтеве, даље мере и кораке ћемо благовремено најавити.

Захтевамо од нове министарке ресорног министарства да се хитно изјасни по питању наших Захтева и надамо се да подаци из њене биографије нису предуслов да ће се борити за интересе страних корпорација и земаља, већ да ће заступати добробит Србије и њених становника. Претходна министарка је отворено лобирала за стране компаније а против народа, тако да желимо да чујемо и став њене наследнице по питању Рио Тинта и других компанија, а верујемо да је самим прихватањем министарске фотеље упозната са свим детаљима овог тренутно најистакнутијег и најважнијег питања из њеног ресора.

Поручујемо свима да борба тек почиње, и да се у Недељицама на сабору јасно показало да нема места умору ни одустајању, те да нас је сваког дана све више, наводи се у саопштењу овог покрета.

Можда ти се свиди

Оставите коментар