Почетна » Синдикат Слога: Повећање коефицијената за возаче Хитне помоћи и санитета за 12,05 посто

Синдикат Слога: Повећање коефицијената за возаче Хитне помоћи и санитета за 12,05 посто

од Други Пишу
0 коментар

Коефицијенти за возаче у здравственом сектору ће бити повећани за 12,05 посто, почев од 1. октобра 2023. године, саопштио је данас синдикат „Слога“.

Тај компромис постигнут је, како се додаје у саопштењу, након интензивних преговара представника возача Хитне помоћи и санитета и синдиката „Слога“ са Владом Србије.

„Ово повећање, које је кроз Уредбу управо објављено у Службеном гласнику има привремени карактер: чека се усвајање нове Уредбе о коефицијентима, која ће обухватити и остале запослене у здравству и очекује се њена имплементација од 1. јануара 2024. године, када ће се коефицијенти додатно увећати за одређене категорије возача, у зависности од тежине посла који обављају“, пише у саопштењу.

Потпредседник Удружених синдиката „Слога“ Предраг Ђурић оценио је да је тај договор значајан корак у решавању „вишедеценијске неправде према возачима“.

„Овај договор је изузетно важан. Са једне стране, возачи ће имати значајно повећање плате, а са друге, новом уредбом ће бити препознати на прави начин, а они који обављају најтеже послове добиће додатна увећања“, казао је Ђурић.

Он се захвалио и представницима Владе на професионалном и конструктивном дијалогу око решавања захтава и нагласио да ће синдикат „Слога“ наставити са пажљивим праћењем имплементације свих договора да би се права запослених у здравственом сектору поштовала.

Након протеста возача санитетских возила 4. септембра испред зграде Владе, који су организовани под окриљем синдиката „Слога“, уследили су преговори са представницима Владе.

Главни захтеви возача тицали су се зарада, радних услова, правичнијег обрачуна дневница, као и измена Закона о безбедности саобраћаја у контексту проласка санитетских возила на црвено светло.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Бета/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар