Почетна » ШИРИ ДАЉЕ Редакција осуђеног НИН-а има важну поруку за вас

ШИРИ ДАЉЕ Редакција осуђеног НИН-а има важну поруку за вас

од admin
0 коментар

Поштовани читаоци НИН-а, наши драги пријатељи,
Истог дана када је саопштено да је Виши суд у Београду по приватној тужби министра полиције Небојше Стефановића пресудио да би НИН требало да му плати 300.000 динара, редакцији НИН-а су се јавиле многе јавне личности и бројни читаоци у жељи да добровољним новчаним прилозима помогну НИН-у да плати казну.

 

Хвала вам, драги пријатељи, на овом изразу подршке и солидарности; али дозволите нам да вам предложимо бољи начин да потрошите ваш новац.

Храброст никада није била скупља, а одговорно, истраживачко и критичко новинарство на тржишту никада није било јефтиније него данас. Претплатом на НИН не само да бисте нам исказали подршку тамо где нам је најпотребнија, него бисте нам на најбољи начин помогли да се наша реч чује што даље и што гласније. Зато вас молимо да кликнете овде и размислите о претплати на штампано издање НИН-а, или на овај линк за информације о претплати на електронско издање.

 

Грађани су на друштвеним мрежама већ позвали на акцију „Претплати се на НИН, буди грађаНИН“. И ми у редакцији НИН-а верујемо да је одговорно новинарство, финансирано од стране својих читалаца, најбољи начин да се истраје на поштовању врхунских професионалних стандарда, упркос настојањима политичара да отупе оштрицу критичке јавности и медије претворе у своје сервисе.

Министар полиције је као грађанин 18. јула тужио НИН због текста и насловне стране „Небојша Стефановић: главни фантом из Савамале“ од 16. јуна 2016. године. Прво и једино рочиште одржано је 29. новембра, а Виши суд је пресуду експедитивно донео 29. децембра.

Редакција НИН-а није се помирила са пресудом Вишег суда и жалићемо се Апелационом суду. Ако ни та жалба не уроди ослобађајућом пресудом, НИН ће поднети и уставну жалбу. Ако буде неопходно, жалићемо се и Европском суду за људска права у Стразбуру. Читај НИН, буди грађаНИН!

Више информација о претплати за штампано издање НИН-а можете наћи ОВДЕ, док су ОВДЕ информације о претплати за НИН-ово електронско издање.

ШИРИ ДАЉЕ!

НИН/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар

five × two =