Почетна » СКАНДАЛ НА ПРИЈЕМНОМ ЗА ГИМНАЗИЈУ: Лекторка радила тестове ђацима, полиција проверава све?!

СКАНДАЛ НА ПРИЈЕМНОМ ЗА ГИМНАЗИЈУ: Лекторка радила тестове ђацима, полиција проверава све?!

од admin
0 коментар

Захтев Тужилаштва уследио је после објављивања ове информације на сајту „Новости“. По добијању свих неопходних података донеће се одлука има ли основа за покретање истраге и против кога

Управи криминалистичке полиције МУП Републике Србије Више јавно тужилаштво у Београду упутило је, захтев за прикупљање потребних обавештења како би се утврдило да ли је приликом полагања пријемног испита у Трећој гимназији све урађено по прописима или не, како тврде поједини родитељи.

Захтев Тужилаштва уследио је после објављивања ове информације, а по добијању свих неопходних података донеће се одлука има ли основа за покретање истраге и против кога.

Како сазнајемо, ова неуобичајена ситуација догодила се приликом полагања пријемног испита за билингвална одељења француског и италијанског језика 30. маја.

У тренутку док су кандидати полагали француски језик, у учионицу је ушла лекторка за француски језик и усред теста покупила радове и однела их на 10 минута из учионице. Касније је свим ђацима из те учионице додељен максималан број поена.

Foto: Tanjug / FILIP KRAINČANIĆ

Дежурна професорка Андријана Којић је о овом догађају написала службену белешку и доставила је директорки гимназије Драгани Васић и Министарству просвете.

Међутим, како наводе наши извори, директорка је тога дана, у договору са супервизором и представником Министарства, прогласила да су сви кандидати из те учионице положили тест са максималним бројем поена. Један број родитеља реаговао је на ову одлуку, сматрајући да је пријемни испит постао нерегуларан.

За сада нема реакција из Министарства просвете на ове притужбе. Директорка гимназије Драгана Васић нам је рекла да не жели да даје изјаве телефонски, и само је кратко додала да на пријемном испиту није било проблема.

Вечерње новости/Телеграф

Можда ти се свиди

Оставите коментар

15 − 12 =