Почетна » СКАНДАЛ Терали људе на ПРИНУДАН рад код ПРИВАТНИКА, да им не одузму социјлану помоћ!

СКАНДАЛ Терали људе на ПРИНУДАН рад код ПРИВАТНИКА, да им не одузму социјлану помоћ!

од admin
0 коментар

Директорка Центра за социјални рад у Сечњу терала је кориснике социјалне помоћи у тој општини да раде на пољу приватне фирме, да им не би ускратила 5.900 динара помоћи коју им даје држава.

Предраг Андонов, који прима социјалну помоћ од 5.900 динара девет месеци годишње, каже за “Политику” да је директорка Милимирка Беба Антић била на састанку са њим и још двадесетак прималаца помоћи и да им је тражила да за џабе раде у пољу ПП “Ратар”, који припада “Матијевићу”.

“Састанку је присуствовао и Перица Костић, представник ПП „Ратар” и ту нам је, уз претњу губитка или умањења помоћи, саопштено да смо дужни да без икакве надокнаде радимо у ПП „Ратар”, на чупању корова из соје која је у то време била, отприлике метар висока, и ја сам то одбио”, каже Андонов.

Како објашњава он је имао инфаркт и не може да ради на повећаној влажности и на сунцу у пољу, али му је директорка рекла да мора да набави уверење комисије из Новог Сада, док он нема пара за путовање.

Директорка је иначе рекла да је све рађено по уредби владе и да људима који примају социјалну помоћ, а не одазову се да раде, помоћ бити одузета.

 

(politika/nb)

Можда ти се свиди

Оставите коментар