Почетна » СКАНДАЛ У СПЦ: Свештеник подводи познате певачице

СКАНДАЛ У СПЦ: Свештеник подводи познате певачице

од admin
0 коментар

У опсежној акцији коју полиција спроводи у намери да разбије ланац елитне проституције дошло се до оперативних сазнања да је један од макроа и свештеник СПЦ из Републике Српске (име познато редакцији Курира).

Информације добијене с терена још се детаљно проверавају, а како наводи добро обавештен извор Курира, оне јасно упућују на то да је поп подводио поједине естрадне личности.

Естрада је параван

Тако се основано сумња да су његове „штићенице“ две сестре прилично познате јавности. Са њима у пакету је и народна певачица чију каријеру прате скандали, а која узима велике хонораре певајући на црквеним светковинама. Он клијентима нуди и услуге и даље популарне чланице денс групе из деведесетих, али и њеног бившег дечка који је имао љубавне везе и с њеним колегиницама. На списку свештеникових пуленки налази се и једна бивша мисица која се с времена на време појављује у медијима.

Тај свештеник СПЦ се, по свему судећи, одавно одрекао богобојажљивог живота. Својевремено је сумњичен за продају наркотика, али и за подвођење малолетника једном високом свештеном лицу из Српске православне цркве. Истражни органи верују да је он у самом врху ланца елитне проституције.

Како је Курир већ писао, великом броју певачица естрада је само покриће за посао којим се заиста баве, а то је продаја тела. Циљ им је да постану што популарније како би им скочила цена код клијената, а за само једну ноћ могу да зараде и по неколико хиљада евра. Елитна проституција најзаступљенија је у Београду и Новом Саду, а управо су певачице најтраженија „роба“.

С обзиром на то да су српску цркву већ потресале секс-афере и скандалозни случајеви педофилије, овакво поступање једног свештеника мало кога може да изненади.

– Мене више ништа не може да зачуди у СПЦ. Урушили су углед институције да би заштитили појединце попут епископа Пахомија. Уместо да се с таквим проблемима суочи и да их осуди, Црква их је гурнула под тепих, а то је истовремено била порука оваквим свештеницима да могу проћи некажњено за своја недела. Не мислим да је то раширена појава, али верујем да такви појединци постоје и да се, осим проституцијом, баве и другим криминалним пословима. Тако ће бити све док епископи и владике не уведу ред међу своје свештенство – каже верски аналитичар Драшко Ðеновић.

Лустрација неопходна

Ипак, он истиче и да због овог случаја не би требало етикетирати целокупно свештенство СПЦ.

– Има богобојажљивих свештеника, оних који свој посао раде најбоље што умеју. Да би се сазнало за њих и да би они доспели у први план, Црква најпре мора показати спремност да се обрачуна с нечаснима. Лустрација у црквеним редовима је неопходност, не питање воље – закључује Ђеновић.

Маја Николић
ПЕВАЧИЦЕ СЕ ПРОДАЈУ ЗА 50 €

Певачица Маја Николић прошле године је говорила о проституцији на естради и тада изнела фрапантне податке. Она је нагласила да је јавна тајна да се певачице проституишу, али истакла да то чак и није висока проституција. Објаснила је да многе њене колегинице продају тело за мале паре – за свега 50 евра, и нагласила да је естрадним личностима певање само параван за најстарији занат на свету.

Избегле затвор
КАЖЊЕНЕ СА 45.000 ДИНАРА ЗБОГ ПРОСТИТУЦИЈЕ

Прича о проституцији на српској естради изнова је покренута кад је пре више од годину дана због продавања тела ухапшена позната старлета Мими Оро и још неколико девојака. Међутим, уместо затворске казне од осам дана, суд им је прогледао кроз прсте и казнио их са по 45.000 динара. Мими Оро је тада негирала кривицу. Ипак, највише панике тада је изазвала чињеница да је полиција дошла и до „златних бројева“ клијената, међу којима су наводно били многи познати политичари и бизнисмени.

Реаговања

Сузана Манчић
То још нисам чула. Не могу да верујем! Боже драги, шта се све не ради.

Гоца Божиновска

Свештеницима су дозвољене такве ствари (смех). Ваљда се тако каже! Певачице бије глас да су све курве. Е па нису! Ја знам да 90 одсто певачица нису, а можда се нашло нешто међу оних 10 одсто. Као што има свакаквих у сваком послу, тако је можда и међу поповима.

Драгица Радосављевић
Будалаштина! Свашта се дешава, али у то стварно не могу да поверујем.

Дара Бубамара
Ван сам тих дешавања, заиста немам везе с тим. Кад сам раније давала изјаве о проституцији, рекла сам да свако има право на свој живот и свако себи бира пут за који мисли да је најбољи и сналази се како уме. Баш ме брига, немам ништа против тога, али ја нисам из те приче.

 

Аутор: М. Лесковац,Марија Дејановић, Курир

Можда ти се свиди

Оставите коментар

eleven − three =