Почетна » СКАНДАЛОЗНО: У Атласу за децу Африку нацртали у облику п…..?!

СКАНДАЛОЗНО: У Атласу за децу Африку нацртали у облику п…..?!

од admin
0 коментар

Звучи невероватно, али у дечјој књизи, која најмлађима треба да олакша упознавање света, Африка је представљена као мушки полни орган!

У „Атласу за децу“, који је објавила издавачка кућа „Вулкан“, афрички континент је буквално нацртан као пенис. И не само то него је тај полни орган и додатно украшен илустрацијом сунца на себи. А да скандал буде још већи, ова књига се рекламира као нешто што ће „упознати децу са светом у којем живе на једноставан, јасан и очаравајући начин, који ће их навести да размишљају о њему“.

Скандал 2: КОСОВО ОТЦЕПИЛИ ОД СРБИЈЕ

Скандал 2: КОСОВО ОТЦЕПИЛИ ОД СРБИЈЕ

Нису приметили грешку

– Овај леп илустровани атлас са више од стотину налепница, сјајних боја, повешће децу на дивно путовање светом! Уз ову дивну књигу „Атлас за децу“ деца ће моћи да науче много о нашој планети, континентима и земљама на сваком континенту. Свака страница садржи мапу једног континента. Око мапе има још много малих слика и занимљивих података. Са стране су и деца обучена по обичајима своје земље која држе заставе највећих земаља на сваком континенту – наводи се у опису „Вулкановог“ издања.

Међутим, издавач очигледно није ни обратио пажњу на то каква му се грешка поткрала. Јер да јесте, не би дозволио да овакво издање оде у штампу, а затим и у продају, јер је чак и летимичним погледом видљиво да је Африка у облику пениса.

Решење мистерије потражили смо у „Вулкану“, али они нису били расположени да говоре о овом пропусту.

Популаран међу децом

– На то питање радије не бих одговорио – каже Небојша Бурзан, који је у овој познатој издавачкој кући задужен за дечје књиге.

Иначе, спорни атлас, који кошта 1.399 динара, изгледа да је веома популаран међу децом, јер га јуче није било могуће купити у „Вулкановој“ књижари у центру Београда. Вероватно ће најмлађима бити понуђен на предстојећем Сајму књига, али до тада је, међутим, веома тешко исправити грешку. У неким другим допуњеним издањима би требало.

Скандал 2
КОСОВО ОТЦЕПИЛИ ОД СРБИЈЕ

У „Атласу за децу“ Србија је представљена без Косова и Метохије, што је приметио портал Недељник. У „Вулкану“ објашњавају да је оригинални издавач атласа из Русије, те да немају право да мењају текст.
– На територији Косова је у оригиналном издању написано – Косово. У припремној фази књиге је чак Косово било друге боје. На наше инсистирање, и у оригиналном издању су наши руски партнери променили боју Косова, а ми у делу тиража који се штампа за Србију нисмо исписали Косово – објашњава Бурзан.

Русија, подсетимо, није признала независност Косова.

 

(kurir)

Можда ти се свиди

Оставите коментар