Почетна » СКОЧИЛИ СУ НА МЕНЕ, ПОКИДАЛИ КАМЕРУ, УДАРИЛИ МЕ ПЕСНИЦОМ: Погледајте напад на новинаре код Ваљева! (ВИДЕО)

СКОЧИЛИ СУ НА МЕНЕ, ПОКИДАЛИ КАМЕРУ, УДАРИЛИ МЕ ПЕСНИЦОМ: Погледајте напад на новинаре код Ваљева! (ВИДЕО)

од admin
0 коментар

Они су нападнути у каменолому села Пријездић код Ваљева приликом покушаја да сниме прилог о том каменолому

Удружење новинара Србије (УНС) затражило је од надлежних да хитно пронађу и казне нападаче на главног уредника ТВ Ваљево Плус Предрага Лучића и камермана Василија Ристовића, који су како је наведено, нападнути у каменолому села Пријездић код Ваљева приликом покушаја да сниме прилог о том каменолому.

Лучић је УНС-у рекао да су „јутрос испред зграде Градске управе протестовали мештани села Мратишић и Пријездић због немара у раду два каменолома који су им уништили путеве, загадили ваздух, камење им пада на куће“.

 

Лучић је казао да су у каменолом отишли да би проверили шта се дешава и снимили прилог али су, како је рекао, нападнути са свих страна.

„Скочили су на камермана, покидали камеру и скинули акумулатор са ње. Када сам се умешао, ударили су ме песницом с ледја, било је псовки и претњи. Било их је петоро, шесторо“, рекао је Лучић и додао да ће сутра отићи у полицијску станицу сутра како би доставио снимак напада.

Независно удружење новинара Србије (НУНС) најоштрије је осудило напад на новинарску екипу ТВ Ваљево Плус и затажило да нападачи буду кажњени у складу са Кривичним закоником. НУНС је навео да је напад на пријављен полицији, као и да ће Лучић сутра предати и снимак насиља.

Еспресо.рс / Бета

Можда ти се свиди

Оставите коментар