Почетна Друштво „Школа у Пећинцима затворена јер је опасна за боравак деце, а родитељи не знају докле ће ово ванредно стање да траје“

„Школа у Пећинцима затворена јер је опасна за боравак деце, а родитељи не знају докле ће ово ванредно стање да траје“

од Други Пишу
0 коментар

Заменица председника Демократске странке Драгана Ракић указала је да је Основна школа „Слободан Бајић Паја“ у Пећинцима запуштена до те мере да је опасна за боравак деце и да је због тога затворена.

„Просветна инспекција из Сремске Митровице је затворила школу на основу многобројних притужби које је инспекција добила од стране родитеља. Школа прокишњава, долази до натапања електричних инсталација које могу проузроковати даље проблеме односно пожар. Зато су сва деца из основне школе принуђена да наставу похађају у згради средње школе у Пећинцима. Часови су им скраћени на 30 минута и долази до многих проблема у организацији наставе. Родитељи немају никакву информацију, ни како је дошло до тога да локална самоуправа толико занемари одржавање основне школе „Слободан Бајић Паја“ а знамо да су Пећинци једна од најбогатијих општина у Срему. Затим, родитељи немају информацију до када ће ова ванредно стање да траје“, навела је у свом обраћању Драгана Ракић, преноси портал „Инмедија“.

Како је додала, Демократска странка захтева од локалних власти из Пећинаца да „изађе са потпуном информацијом о стању објекта основне школе.

„Тражимо да локална власт у Пећинцима каже родитељима када ће ова школа поново постати безбедна и када ће ученици моћи да се врате у своје школске клупе, уместо да користе зграду средње школе и похађају скраћене часове“, навела је заменица председника Демократске странке Драгана Ракић.

Нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар