Почетна » Скраћени часови и окупљања просветара у више од 15 градова у Србији

Скраћени часови и окупљања просветара у више од 15 градова у Србији

од Други Пишу
0 коментар

Чланови Уније синдиката просветних радника Србије скраћењем часова и окупљањима у више од 15 градова данас изражавају протест због лошег материјалног и друштвеног стања свих запослених у просвети, саопштио је тај синдикат.

У саопштењу је наведено да васпитачи, учитељи, наставници, професори, стручни сарадници, теткице, домари, административни радници, секретари школа „поручују да се о стубу друштва – образовању деце, води дезоријентисана и декларативна политика“.

Наведено је и да ће се о положају запослених говорити на трговима, испред школских управа, у библиотекама у Ужицу, Врању, Панчеву, Крагујевцу, Бачкој Паланци, Новом Саду, Ивањици, Чачку, Сомбору, Краљеву, Нишу, Бору, Горњем Милановцу, Зрењанину, Крушевцу, Сремској Митровици и другим местима.

„Чекајући новог министра, у слабој нади да ће следећа Влада Србије разумети шта тражимо, јавност обавештавамо да водимо борбу за свако дете“, саопштила је УСПРС.

Истичу да „Србију виде као земљу знања“ и да су „поносни што могу да дају допринос њеном расту и развоју“, али да је за то неопходно веће издвајање за просвету у наредном буџету и више поверења у просветне раднике.

Подсетимо, школска година је почела данас непосредном наставом, уз интонирање химне.

Председник Уније синдиката просветних радника Ниша Владан Ћирић је раније изјавио да је у том граду школска година у 43 школе почела једнодневним штрајком, због чега држе часове скраћене на 30 минута.

Бета/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар