Почетна » Слика оваца испод натписа Скупштина Младеновца није увреда

Слика оваца испод натписа Скупштина Младеновца није увреда

од admin
0 коментар

 

На спорној фотографији објављеној на њиховом порталу налазе се ограђене овце изнад којих је развијен транспарент „Скупштина општине Младеновац“.

Фотографија је аутентична, настала пре више година и чак је била на званичном сајту општине, али су је младеновачки званичници из редова напредњака доживели као увреду и тужили администраторе.

Према првостепеној пресуди Основног суда у Младеновцу, Мирјана Илић и Дејан Јанић, прекршили су Кривични законик и кажњени „опоменом“ за кривично дело увреде у новчаном износу од 3.000 динара. Виши суд у Београду је усвојио жалбу оптужених и правоснажно их ослободио кривице. Мирјана и Дејан су одлучили да не подижу тужбу против челника Младеновца, јер су свесни да ће одштету плаћати грађани. Ипак, не намеравају да се зауставе.

– После срамне осуђујуће пресуде која је за циљ имала да Владан Глишић, председник општине Младеновац, са својим СНС јуношама уведе диктатуру и заплаши грађане који се не слажу са њиховим радом, најмање што сам могла да очекујем је да Виши суд донесе ослобађајућу пресуду у нашу корист – каже Мирјана за Данас.

Према њеним речима, корумпираност у Младеновцу је на забрињавајућем нивоу, о чему сведоче озбиљни притисци кроз многе друге институције, као и њена „за сада неуспешна борба за старатељство над малолетним сином“.

– Многи моји суграђани трпе терор на различите начине док се Владан Глишић игра по судовима за глупости. Остаће упамћен по „овцама“ и свом исказу на суду „да се осећа као овца“, који уредно није ушао у записник. Најважније у овом случају названом „овце из Младеновца“ је наша одлука да не подижемо тужбу за надокнаду штете јер смо обоје свесни да овакве играрије иду искључиво на штету грађана Србије. Дејан Јанић и ја са нашом борбом тек почињемо – истиче наша саговорница.

Дејан каже за Данас да је очекивао ослобађајућу пресуду, јер је судство стављено „пред свршен чин“.

– Да су одбили жалбу, то би био преседан европског нивоа. Таман да дочара ову власт. Али, ја лично нећу стати, на реду је „раскринкавање“. Овога пута ћу се консултовати са правницима. Циљ ми је та група СНС која је поднела тужбу, јер ту има елемената од злоупотребе до кривичног дела – наглашава Дејан Јанић.

Подсетимо, необична пресуда младеновачког суда по коме су администратори криви јер су пренели слику са општинског сајта изречена је у јулу ове године. Фотографија је настала давно, пре Фејсбука, на младеновачком сточном вашару, којим је требало потенцирати развој пољопривреде и сточарства у овом делу Београда.

Она је дуго времена била окачена на званичној интернет презентацији Скупштине општине Младеновац, а објављена је својевремено и у локалном недељнику Печат. Поступајући судија у случају Мирјане и Дејана написао је како су њих двоје при чистој свести увредили одборнике општине Младеновац. Увређени су били само чланови СНС, од којих је један, по занимању ветеринар, на суђењу изјавио како се зна да су у народу „овце прихваћене као глупе животиње“.

 К.Живановић  Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар

twenty + 1 =