Почетна » Слике првог дана школе у Америци распалиле свађу у Србији

Слике првог дана школе у Америци распалиле свађу у Србији

од admin
0 коментар

 Од првог септембра ученици од првог до четвртог разреда основне школе наставу ће похађати у учионицама, а они од петог до осмог имаће комбинацију онлајн и наставе у клупи. Пандемијски почетак школске године изазвао је буру међу родитељима и просветним радницима.

Ових дана људи на друштвеним мрежама масовно деле галерију фотографија једне школе у Америци као пример тога како треба да изгледа пандемијски први септембар. Алиби који надлежни, то јест наше Министарство просвете, често користи је недостатак средстава за оваква решења, али ако погледајте боље, видећете да је у питању само одлична организација, а од улагања виде се само заштитни панели на школским клупама и дезинфекциона средства којим запослени прскају деци руке пре уласка у учионице.

Многи постављају питање – ко ће деци утувити у главу да држе одстојање? Можда најбољи одговор је дала једна просветна радница која је написала “исти они који су и утувили у главу да се у клупи седи 45 минута, а не шета унаоколо, да се ћути док учитељ прича, да се подижу два прста да би се нешто рекло и све остало што до поласка у школу нису радили.”

И иако фотографије школе у Америци заправо нису о томе, већ о организацији, логици, идејама и њиховом спровођењу у дело, наравно да постоје они којима ни ово не пије воду.

Вратимо се моделу “Houston County” око којег су се Срби поново сукобили на мрежама.

Док су неки одушевљени како изгледа први дан школе америчких ђака, други мисле да је овакво “ново нормално” образовање ужасно и да деца треба да уче од куће све док не буде омогућено да буду неспутана и слободна.

Ко ће свима удовољити је између осталог главна реторика оних на власти, али иако су мишљења јавности подељена, сигурни смо да су и родитељима и наставницима приоритети исти – безбедност и образовање деце.

Како се вама чине мере заштите деце и наставника у “Houston County”?

 

Ивана Стојанов  Нова рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар