Почетна » „Солидарност“: Грујичић заборавља да лекари одлазе из Србије због егзистенције

„Солидарност“: Грујичић заборавља да лекари одлазе из Србије због егзистенције

од Други Пишу
0 коментар

Министарка Даница Грујичић заборавља да је за последице стања у здравству и недовољан број лекара нису одговорни незапослени лекари већ Влада и конкретно она јер седи на челу ресорног министарства, саопштила је политичка платформа „Солидарност“.

Министарка је претходно изјавила да незапослени лекари неће да иду у мања места и да одлазе од куће, где живе са „татом и мамом“, а хоће у Канаду, и упитала „где су тад тата и мама“.

Из „Солидарности“ кажу да за стање у здравству нису криви лекари који „одбијају да раде у поткапацитираним болницама и домовима здравља у којима нема основне опреме за рад, често нема покривености хитне помоћи, да раде за недовољне плате са уговорима на одређено који им не гарантују основна радна права“.

„Министарка такође заборавља да све више лекара одлази из земље због елементарне егзистенције и да све више клиника у Србији остаје без медицинског кадра, док се домови здравља затварају, што такође представља последицу лоших здравствених политика политичке гарнитуре чији је део“, наводи се у саопштењу.

Здравствени систем мора бити организован тако да без изузетка обезбеди задовољавајући квалитет здравствене заштите која је доступна свима, додају из „Солидарности“.

„То је могуће само са довољним улагањима за одржавање и унапређење јавног здравства, али и обезбеђивање што бољих радних услова за медицинске раднике и раднице“, .

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар