Почетна » Спремају се измене за коефицијенте плата у здравству

Спремају се измене за коефицијенте плата у здравству

од Други Пишу
0 коментар

Председница владе Србије Ана Брнабић разговарала је данас са представницима синдиката здравства о могућностима за повећање плата здравственим радницима и немедицинским сарадницима и прихватила њихов предлог да се почне рад на изменама уредбе о коефицијентима тих група запослених.

Брнабић се, како се наводи у саопштењу владе, сагласила да је потребно да се одмах приступи изради измена Уредбе о коефицијентима зарада здравственим радницима и немедицинским сарадницима и позвала представнике синдиката да јој доставе тај предлог.

Представници синдиката оценили су да је неопходно хитно повећање коефицијената за одређене групе унутар система, као и да би усвајање измењене уредбе био први корак ка новом колективном уговору у области здравства.

Премијерка је на састанку, којем су присусвовали и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, министарка здравља Даница Грујичић и представник министарства финансија, подсетила да ће здравствени радници и немедицински сарадници у јануару идуће године свакако добити најављено повећање плата од 10 посто, као и сви остали запослени у јавном сектору.

Foto: Shutterstock

Бета/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар