Почетна » Заражена медицинска сестра из Смедерева

Заражена медицинска сестра из Смедерева

од admin
0 коментар

 

Инфицирани су још ћерка и син првооболелог мушкарца из села Водањ, старог 69 година, као и медицинска сестра Дома здравља Смедерево која је у контакту са тим пацијентом била приликом његовог транспорта за Београд. Још две особе из санитетског возила су тестиране, али су негативни резултати, потврђено нам је у ЗЗЈЗ.

Како сазнајемо, још једна медицинска сестра из Смедерева је тестирана и резултати се очекују, али она нема везе са првооболелим мушкарцем из Водња. Нико од новоинфицираних нема теже тегобе и сви су у кућној изолацији.

Преминила пацијенткиња је у смедеревску болницу примљена због срчаних тегоба, није имала инфективни синдром, али се тестирају сви тешки случајеви и испоставило се да је позитивна.

Како „Политика” незванично сазнаје, иако су прво негирани контакти са неким из иностранства, испоставило се да је преминула ипак имала гошћу из Чешке.
Према тврдњама лекара она је преминула од последица инфаркта, а да ли је до компликација дошло услед вируса, још није потврђено.

Укупно седам заражених у Браничевском округу

Пожаревац – Данас су у Пожаревцу потврђена још три случаја вируса корона. Сви су из једног оближњег села. Реч је о једном брачном пару и још једном мушкарцу из тог села,сви старости око 70 година.

Муж и жена налазе се у кућној изолацији, док је њихов пријатељ у Општој болници Пожаревац одакле ће бити пребачен у Београд. Нико за сада нема теже тегобе.

Незванично, супружници су по доласку из иностранства у свом дворишту роштиљали са пријатељима. Очекивано је да сви буду упућени у изолацију и да епидемиолози процене да ли ће их тестирати.

У Браничевском округу до сада је регистровано седам случаја оболелих од вируса корона. Под надзором је 1.503 грађана.

Оливера Милошевић   Политика

Можда ти се свиди

Оставите коментар