Почетна » Срамота у Београду: Деца са аутизмом годину дана чекају на терапеутску салу коју је платила ЕУ

Срамота у Београду: Деца са аутизмом годину дана чекају на терапеутску салу коју је платила ЕУ

од Други Пишу
0 коментар

Спортско-терапеутска сала Основне Школе „Антон Скала“ на Сењаку није отворена ни после годину дана од краја радова. Реч је о објекту који би користила деца са сметњама у развоју, а наш лист је овоме последњи пут писао пре шест месеци.

Спортско-терапеутска сала изграђена је средствима Европске уније у координацији са Министарством омладине и спорта, као и градом Београдом.

Радови су почели у фебруару 2020. године, а почетак радова означили су тадашњи министар спорта и омладине Вања Удовичић, као и шеф Делегације Европске уније у Србији, амбасадор Сем Фабрици.

Вредност радова на изградњи фискултурне сале са пратећим садржајима у школи „Антон Скала“ износи више од 537.000 евра и реализује се у оквиру пројекта ИПА 2015, који обухвата изградњу и реконструкцију 24 спортска објекта у 22 града и општине на територији целе Србије.

У новембру запело око прикључка за воду и струју

Како су из школе „Антон Скала“ раније потврдили за Нову , само отварање касни и због прикључака за воду који такође неодстају.

Осим тога, из ове образовне институтције навели су и да је радове успорила пандемија корона вируса.

У јануару се чекала употребна дозвола

Директорка ове образовне установе Наташа Селић Станковић у јануару је за Нову рекла да је прикључак за струју завршен, али да је дошло до одређених измена на прикључцима за воду, које још увек трају.

Она је тада уверавала да је последња информација коју има о сали та да ће радови бити завршени „ове недеље“, након чега излази технички пријем и онда остаје да се чека употребна дозвола.

Пројекат се одужио и због, како тврди, ИПА фонда Европске Уније који је финансирао 24 спортска објекта у Србији.

Ниједан пројекат, према њеним речима, није могао да почне уколико сви нису прикупили потребну документацију.

Нова је сада поново упитиле упите школи како би смо сазнали када ће сала коначно бити отворена.

До објављивања овог текста, нисмо добили одговор.

Када смо у новембру последњи пут посетили ову школу, изводили су се радови на уређењу дворишта саме сале, док је видно да прикључака за електричну енергију, а који се налазе на смамом улазу – није било.

Порталу Нова.рс јавила се и бака дечака који похађа ову школу наводећи да је права срамота то што сала још увек не функционише.

Фото:Весна Лалић/Нова.рс

Андрија Лазаревић    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар