Почетна » СРАМОТА Ученици морају у тоалет – у шуму

СРАМОТА Ученици морају у тоалет – у шуму

од admin
0 коментар

Срамота је да наша деца у 21. веку користе шуму као клозет и да се крију иза стабала као у средњем веку, каже један од родитеља ђака.

Двадесетак основаца истуреног одељења грделичке основне школе „Десанка Максимовић“ у Козару уместо тоалета користе оближњу шуму већ два месеца јер се кров пољског школског клозета обрушио.

Родитељи из тог села су огорчени што њихова деца немају елементарне услове за физиолошке и хигијенске потребе.

– Срамота је што наша деца, али и наставници, морају да иду у шуму у тоалет. Као да смо у средњем веку – причају родитељи.

Директорка ове основне школе Ивана Цветковић каже да је забранила коришћење клозета због безбедности деце.

Kao u srednjem veku: Srušeni toalet

– Како је – тако је. Деца тренутно своје физиолошке потребе обављају у шуми. Забранила сам да наставници дозвољавају ученицима да користе те тоалете јер нису безбедни – истиче Цветковићева.

Каже да школа нема новац за изградњу пристојног тоалета.

– Одавно је у плану да се направе нови тоалети и чинимо све што је у нашој моћи. До сада смо из личних средстава успели да направимо две нове кабине у самој згради школе, санитарни чвор, врата, и ту се стало – истиче директорка.

Каже да је пре неколико дана имала састанак са родитељима ученика и да је један мештанин Козара изразио жељу да донира одређена новчана средства како би се нови тоалети завршили и привели намени.

– Затражићемо и помоћ од локалне самоуправе – додаје директорка школе.

Дали 4,1 милион за обнову школе

Иначе, пре неколико месеци лесковачке власти уложиле су у седиште ове школе у Грделици 4,1 милион динара За санацију школе како би се постигла боља топлотна уштеда. Тада су, преко Агенције за локални развој, новцем из буџета замењени столарија, поправљени зидови, изолована таваница и кров сале прекривен термоизолационим плочама.

Милица Ивановић  Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар