Почетна » „Србија није на продају, није Тијана Ајфон“: Протест због вређања студената

„Србија није на продају, није Тијана Ајфон“: Протест због вређања студената

од Жиг Инфо
0 коментар

На Платоу испред Филозофског факултета организован је протест под називом „Студенти нису на продају“, а повод је скандалозна изјаве водитељке ТВ Хепи да „студенти за 1.000 динара раде све“.

Неколико десетина људи се окупило на Платоу испред Филозофског факултета, а на скупу је дошла и кандидаткиња за председницу Србије и професорка Биолошког факултета Биљана Стојковић. Ту су и активисти и представници коалиције Морамо. Александар Јовановић Ћута, Данијела Несторовић и Радомир Лазовић.

Кандидаткиња за председницу Србије Биљана Стојковић, сматра да је то што смо чули о студентима недопустиво.

„Изјаве које смо чули су праве изјаве о томе шта овај режим мисли о нама свима, а мисли да сви можемо бити поткупљени“, казала је Стојковић.

„Наши студенти су они који уче и који желе да знају и раде и живе достојанство. У недељу изађите и гласајте против ових“, поручила је Стојковић.

Нема ничега важнијег од сопственог достојанства и подигнуте главе“, закључила је она.

Александар Јовановић Ћута, окупљенима се обратио са „здраво живо страни плаћеници“.

Време је да 3. априла кажемо не режиму, Вучићевим куплермајсторима. Србија није на продају, а није ни Тијана Ајфон (старлета).

Лазовић је рекао да је важно да се не ћути када се чују ужасне увреде на рачун студената.

Студентима на треба 1.000 динара већ глас“, поручио је он.

Студент Војин Радовановић позвао је све окупљене и колеге студенте да гласају.

Професор ФПН Ђорђе Павићевић је поздравио студенте, упутио им подрску и осудио оне који стављају своје каријере испред интереса студената.

Студенти су много пута показали, али и сад апоказују, али ће показати и у недељу да желе да живе у пристојној држави, поручено је на скупу.

На скандалозну изјаву изречену на ТВ Хаппy, раније су реаговали поједини политичари, али и студентски парламент Београдског универзитета.

Кандидаткиња коалиције МОРАМО за председницу Србије Биљана Стојковић осудила је ову изјаву и затражила од ТВ Хепи да се извини студентима.

Она је тада навела да је као неко ко је окружен студентима и као професор и као мајка – згрожена оваквом изјавом јер је „искоришћена у покушају да обезвреди, миноризује и учини лажним окупљање људи на протестима, на којима они желе здрав ваздух, воду, земљу и своја права“.

Лидер Социјалдемократске партије Борис Тадић гостовао је у програму Хепи телевизије пред истим водитељским паром који је извређао студенте оптужујући их да узимају 1.000 динара да се појаве на скуповима против власти. А онда је Тадић успео у намери да натера водитељски пар да упуте извињење студентима.

Парламент Универзитета у Београду раније је изарзио разочарење поводом изјаве новинарке у јутарњем програму ТВ Хепи „да би студенти за хиљаду динара урадили шта год“.

„Сматрамо да 250.000 студената у Републици Србији представља темељ будућности наше државе, а не мање вредан део друштва. Изјаве овог типа могу нарушити углед академске заједнице коју негујемо и наносе штету студентима који се вредно и напорно школују зарад свог образовања. Углед студената мора остати заштићен, зато желимо да скренемо пажњу на овакав догађај и важност подршке коју млади људу заслужују“, било је наведено у објави студентског парламента на Инстаграму.

Подсетимо, у емисији на ТВ Хепи у јутарњим сатима водитељка те телевизије Александра Брчић је изговорила следећу реченицу:

„Ви знате да би студенти за хиљаду динара урадили шта год. Сваки студент ће да изађе где му кажете, дате му хиљаду динара, појавиће се где год, на Газели или где год….“

Она је тако одговорила првом на листи за посланике МОРАМО Александру Јовановићу Ћути, на негову констатацију да су студенти излазили на блокаде широм Србије. Јовановић је на то одговорио да треба да је буде срамота и да је увредила све студенте у Србији.

Александар Настевски   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар

4 − three =