Почетна » СРБИ СУ ОБОЖАВАЛИ КИНЕСКЕ РАДЊЕ: Некад смо тамо куповали за Џ, али ЗБОГ ОВЕ ПРОМЕНЕ бежимо од њих!

СРБИ СУ ОБОЖАВАЛИ КИНЕСКЕ РАДЊЕ: Некад смо тамо куповали за Џ, али ЗБОГ ОВЕ ПРОМЕНЕ бежимо од њих!

од admin
0 коментар

Фармерке „код Кинеза“ коштају од 2.500 до 4.000 хиљада динара, колико и у скоро свакој радњи која се налази у неком фенси тржном центру

Иако су некада била најпопуларнија шопинг места у Србији, кинеске радње су спале на лош глас. Срби их све мање посећују, али они не попуштају, већ настављају да поскупљују.

Кинези су дигли цене таман толико да су незнатно јефтинији од бутика кад нису снижења. Више није исплативо ићи до блока 70, како би „изроварили“ који комад за мале паре.

Невена из Београда каже како ни Кинези нису што су били, па је решила да престане да их обилази.

-Не исплати се баш. Тамо за дземпер треба дати 1200-1500 динара, а у П&Б сам узела 2 за по 1600 динара са све рачуном и могућношћу замене/рекламације у периоду од 6 месеци.

И да сте веома избирљиви, „Кинези“ су били ти код којих сте увек могли да нађете лепе и јефтине ешарпе.

За 300 динара имали сте „шаренолики рај“ и велики избор, а сада за њих треба издвојити од 400-700 динара.

Уколико су вам биле потребне фармерке различитог дизајна, шара или додатака, кинеске радње су биле свачији први избор. Сада, много квалитетнију робу можете да нађете у „маркираним продавницама“, и то уз гаранцију. Притом, фармерке код Кинеза сада коштају од 2.500 до 4.000 хиљада динара, колико и у скоро свакој радњи која се налази у Ушћу, Делта Ситију или Стадиону, примера ради.

Уколико ипак желите да нађете неку хаљину за предстојеће лепе дане, мораћете много да „роварите“ и извојите око 3.000 динара.

Како су последњих година „кожне“ јакне доживеле свој нови „БУМ“, потражња за њима у Србији не престаје. У кинеским радњама можете да пронађете своје омиљене јакне у свим могућим бојама.

Њихове цене се крећу од 2.500 динара на надаље. Раније сте могли да их набавите и за 1.500 динара, а обзиром да се ради о лажњацима, који су притом веома танки, то је њихова реална цена.

Ипак, и даље има верних фанова кинеских радњи који се не предају. Једна од њих је и Јована из Београда.

– Цене су скроз коректне, купила сам мало дужи, тањи џемперић за 1250 динара, брус за 270 динара и комплет наруквица за 250 дин. Рекло би се да сам добро прошла.

С обзиром на то да по истим ценама може купити и роба бољег квалитета, купци лагано напуштају некада најпопуларнији вид шопинга. Са друге стране, због упола мањег промета њихови трговци напуштају Србију и окрећу се ка богатијим тржиштима.

Јелена Јовановић    Еспресо

Можда ти се свиди

Оставите коментар

two × two =