Почетна » СРБИЈА НА НОГАМА: Због јаких киша данас и сутра могуће нове поплаве

СРБИЈА НА НОГАМА: Због јаких киша данас и сутра могуће нове поплаве

од admin
0 коментар

Све надлежне службе за борбу против поплава су у приправности, пошто Србију, према најавама метеоролога, у наредна два дана очекује обилне кише, наводе у Сектору за ванредне ситуације.

Подручје Београда није угрожено, стање на одбрамбеним линијама у Војводини је стабилно, а најкритичније ће бити у западној и југозападној Србији.

Директор полиције Србије Владимир Ребић најавио је јуче да ће у подручја захваћена поплавама на југу Србије бити послате додатне снаге Жандармерије, а да се појачања шаљу у Бор, Зајечар, Пирот, Ниш, Рашку и Врање.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић обишао је јуче Ниш.

„На основу временске прогнозе и упозорења, у наредних 36 сати бићемо у приправности и трудићемо се да појачаним присуством полиције и других државних органа обезбедимо сигурност грађана“, рекао је Стефановић и додао да ће, ако затреба, бити ангажован и Руско-српски хуманитарни центар.

Пожега се јуче спремала за нови поплавни талас, али селима у равници уз обале Западне Мораве тренутно се не може помоћи подизањем бедема. Људима чије су куће и по 500 метара од корита вода је пре неки дан стизала до под кровове.

Помоћник начелника Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије Горан Николић оценио је да ће бити проблематична ноћ између недеље и понедељка ако дође до обилнијих падавина, као и да су нетачне информације да је вода пробила насип код Шапца.

„Воде Војводине“ саопштиле су да је на свим одбрамбеним линијама у Војводини стање стабилно.

Блиц/Курир

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар