Почетна Друштво „Шта ти имаш да шеташ, где ти идеш?“ Жељко је отишао на протест због смрти дечака у Бачкој Паланци, директор му сутра дао отказ

„Шта ти имаш да шеташ, где ти идеш?“ Жељко је отишао на протест због смрти дечака у Бачкој Паланци, директор му сутра дао отказ

од Други Пишу
1 коментар

Радник јавног комуналног предузећа у Бачкој Паланци Жељко Пејчић добио је отказ дан пошто је учествовао на протесту грађана због смрти дечака (13), који је страдао од струјног удара у том граду.

Пејчић је за Н1 испричао да је на протест у среду увече испред зграде Општине Бачка Паланка отишао као колега дечаковог оца и неко ко је познавао целу породицу, а са дечаковим братом се и дружио.

У четвртак ујутро када је дошао на посао позвали су га да дођу у канцеларију директора, где му је речено да је добио отказ због учешћа на протесту, уз питање „како га није срамота“.

„Тамо ме је сачекала секретарица или заменик директора, не знам тачно, која ми је рекла шта сам тражио јуче вамо. Рекао сам ‘ишао сам са људима’. Каже она ‚како ти можеш‘. Ја сам рекао ‚што не бих могао‘. Она ми је рекла да ‚ти ћеш сад добити отказ и нећеш радити нигде‘. Она ми је рекла да треба да ме буде срамота. Ја сам рекао ‚добро, мене треба да буде срамота? А вас не треба да буде срамота јер је дете настрадало?‘“, препричава Пејчић свој разговор на послу јутро после протеста.

Каже да је потом у канцеларију дошао директор Јавног комуналног предузећа „Комуналпројект“, који га је питао „шта ти имаш да шеташ, где ти идеш“ и додао да више неће радити у тој фирми.

„Та што је ми је рекла да сам добио отказ ми је рекла да вратим уноформу и да више нећу радити“, додаје овај мештанин Бачке Паланке.

„Више људи би изашло на протест да се не плаши отказа“

Он је истакао да би много више људи изашло на протесте да се не плаше отказа којима им се прети, пише Н1.

„Ако ће свако добити отказ, стварно не знам шта бих рекао. Стварно се људи боје. Не смеју, прете, дају отказ. И нека су дали отказ. Ја се не стидим, могу да радим где хоћу. Хоћу да радим, вредан сам, не морам да радим у ‘Комуналпројекту’, запослићу се. Њих треба да буде срамота“, истакао је Пејчић.

Мештани Бачке Паланке окупили су се у среду увече и у четвртак пре подне испред зграде Општине, огорчени због смрти дечака који је страдао од струјног удара из каблова које је покидала олуја још 21. јула.

Из истог разлога је настрадао и дечаков деда непосредно после невремена.

Мештани су посебно незадовољни јер су надлежнима 27 пута пријављивали проблем с кабловима, али се две недеље нико није појављивао да проблем отклони.

Foto N1

Н1/Нова

Можда ти се свиди

1 коментар

Dr Miggyy 5 августа, 2023 - 08:13

GDE SE IZGUBI DISCIPLINA ODGOVORNIH?

Usled nevremena u Bačkoj Palanci desilo se da kablovi sa bandere pali i ugrozili živote građana. Ovaj problem nadležnim u elektrodistributivnom preduzeću je prijavljen 19. jula, a od tada je slučaj prijavljen još 27 puta, ali kablove do tragedije niko nije uklonio. Od tih kablova 22. jula nastradao je čovek koji je hteo da skloni kablove i nastradao, a zatim je nastradao i njegov unuk. Građani se okupili ispred opštinske zgrade da ukažu na probleme, kako ne bi se više desile. Na tom skupu bio je i Željko Pejčić, prijatelj porodici nastradalih. Gospodin Pejčić je dobio otkaz u firmi gde je radio (u javnom komunalnom preduzeću u Bačkoj Palanci). Kako se sve ovo desilo u demokratskoj Srbiji treba da se pokrene postupak protiv Elektrodistributivnog preduzeća i da se kazne odgovorni, a takođe treba pokrenuti utvrđivanje odgovornosti protiv direktora komunalnog preduzeća, a da se Pejčić vrati na posao. Dokle ovakve nebuloze će se događati u Srbiji, a niko nije kriv, a kažnjavaju se nevini ljudi. Sa ovim treba upoznati predsednika i premijerke i da preduzmu energične mere, kako ne bi se ponavljale ovakve tragedije praćeni sa ogromnim troškovima. Sramota je za državu i njenog rukovodstva za pojavu ovakvih negodovština i nesreća. Porodici nedužno nastradalih iskreno saučešće. Ne ponovilo se!

Понови

Оставите коментар