Почетна Друштво Стиже нам топлотни талас са СЕВЕРА АФРИКЕ, тропским врућинама још није крај

Стиже нам топлотни талас са СЕВЕРА АФРИКЕ, тропским врућинама још није крај

од admin
0 коментар

Ко није спреман да се опрости од лета, не мора још да брине – праве летње врућине поново крећу од четвртка, а веома топло биће нам све до 1. септембра, када ће температуре бити у мањем паду, процене су РХМЗ.

После два кишна, следи нам сунчан викенд – за два дана жива на термометру ће у Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу прећи 30. подеок, а током нерадних дана варираће између 33 и 35 степени, те се може очекивати да купалишта поново буду прва дестинација за предстојећи викенда.

Beograd, prognoza za narednih pet dana

– Сутра и у четвртак јутра ће бити свежа, а током дана умерено топло, да би већ од петка топлотни талас са севера Африке дошао до нас и са собом донео нове тропске температуре. Биће суво, веома топло, са температурама које ће крајем недеље варирати око 35. подеока – каже за „Блиц“ метеролог Ђорђе Ђурић.

Niš, prognoza za narednih pet dana

Он додаје да се наредних 7 до 10 дана не очекују падавине на целој територији Србије.

– Овакво време пратиће нас све до краја месеца. На самом почетку септембра предвиђа се мањи пад температуре, а ако и буде падавина, оне ће бити краткотрајне и пролазне – каже Ђурић.

Натпросечно топла јесен

Оно што се може рећи, додаје он, јесте да ће септембар бити натпросечно топао, те да праву јесен тешко да ћемо видети наредних неколико недеља.

Beograd, orijentaciona prognoza

Мада метеролози упозоравају да нису сасвим поуздане, оријентационе прогнозе РХМЗ такође најављују топло време за почетак школске године.

У прве две недеље септембра биће мало краткотрајних киша, али се највише дневне температуре у већем делу земље неће спуштати испод 24. подеока.

Novi Sad, orijentaciona prognoza

У Крагујевцу би чак могло доћи до још једног топлотног таласа, јер би већ 5. и 6. септембра у том граду жива на скали могла поново да досегне 33. подеок и донесе тропске дане.

Kragujevac, orijentaciona prognoza

Захлађење би могли да наступи 12. септембра, који је у свим већим градовима обележен ветром, кишом, грмљавином и нижом температуром.

Дуња Тулимировић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар