Почетна » Штрајк, па отказ за раднике крагујевачког Водовода: Рекли су нам да нема потребе да штрајкујемо јер су уговори раскинути. Сад смо буквално на улици

Штрајк, па отказ за раднике крагујевачког Водовода: Рекли су нам да нема потребе да штрајкујемо јер су уговори раскинути. Сад смо буквално на улици

од Други Пишу
0 коментар

Ангажованим радницима крагујевачког Водовода, који су три и по године непрекидно радили на привременим пословима, преко агенције, а који су у четвртак обуставили рад – јутрос је раскинут уговор.

„Позвали су нас из Водовода и рекли да је агенција ‘Факс’ раскинула уговор са нас 17 и да више нема потребе да штрајкујемо. Ми смо сада буквално и фактички на улици. Јуче је директор локалној телевизији рекао лаж да ми зарађујемо 70.000 динара, што је далеко од истине. Рекао је да је било у плану да десетак нас запосли на одређено време у априлу. И ево, десет сати после тога генерални директор Водовода Небојша Јаковљевић је наговорио Факс да нам раскине уговор. Радили смо најтеже послове у Водоводу, а у канцеларијама седе бројни партијски ухлеби. Позвали смо све новинаре да дођу овде у 9:30 и чују нас. Ово се неће тако лако завршити“, изјавио је за Н1 Филип Чејовић, отпуштени радник Водовода пише Н1.
.

Чејовић истиче да ће он и његове колеге „после пријема докумената о раскиду уговора одлучити како ће се јавно борити за своја права – да се далеко чује“, каже за Н1.

Да подсетимо, радници крагујевачког Водовода, који су три и по године радили преко агенције и нису имали право на боловање, топли оброк, одмор и регрес, у четвртак су обуставили рад и тражили су да им обећање о потписивању уговора о раду испуни, преноси Н1.

Vodovod Kragujevac protest Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Н1/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар